Zaštitnik građana zbog sumnji na nasilje u Domu za stare kontroliše nadležno ministarstvo

Autor: Republika

Vesti

16.03.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Zaštitnika građana povodom kontrole rada nadležnih organa.

Zaštitnik građana zbog sumnji na nasilje u Domu za stare kontroliše nadležno ministarstvo

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija o mogućem fizičkom zlostavljanju korisnice privatnog doma za stare na opštini Voždovac u Beogradu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od nadležnog ministarstva Zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima i merama koje su preduzete u ovom slučaju, o tome da li privatni dom za stare ima licencu za rad, da li su u prošlosti dobijali prijave na rad ovog doma, da li su vršili inspekcijski nadzor u ovom domu i da li su ranije utvrdili nepravilnosti u radu i koje mere su preduzimali.

Zaštitnik građana je 15. marta 2022. godine iz medijskih navoda dobio podatke da je korisnicu privatnog doma za stare u Beogradu unuk zatekao sa ogrebotinama po licu, sa podlivima na šakama i sa puno modrica. Zaposleni i vlasnica doma su, kako prenose mediji, u vezi sa uzrokom nastanka povreda dali kontradiktorne izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading