PRESEK STANJA: I danas manji broj zaraženih, 45 osoba preminulo

Autor:

Vesti

26.02.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Оd pоslеdnjеg izvеštаја do 15 časova 26. februara 2022. gоdinе tеstirаni su uzоrci 11.679 osоbe оd kојih je 2.648 pоzitivna

PRESEK STANJA: I danas manji broj zaraženih, 45 osoba preminulo

Foto: Republika.rs, Pixabay

Оd pоslеdnjеg izvеštаја preminula je 45 osoba.

Podsetimo, juče je u Republici Srbiji u poslednja 24 sata registrovano je još 3.201 pozitivnih slučajeva koronavirusa. Nažalost, preminulo je još 51 osoba. Na respiratorima se nalazilo 107 pacijenata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Testiranje na koronu

 

Inače, epidemiolog i najstroži član kriznog štaba dr Predrag Kon konačno je obradovao naciju najavom kraja pandemije korone. Prema njegovoj proceni, broj novozaraženih nastaviće da pada narednih nedelja, pa u martu možemo očekivati trocifren, a od polovine aprila dvocifren broj novoinficiranih.

- Ja sam lično optimista. Mislim da će doći do usporavanja. Prema mom mišljenju, u najgoroj varijanti moglo bi doći do privremenog prekida tog pada, do zaravnjenja, ali to je najgora varijanta. Jednostavno, ne verujem da će virus imati snagu da ponovo počne da se diže, ali to su samo pretpostavke. Mi svakako možemo da kažemo da će biti pada ne samo tokom ove nego i naredne nedelje, samo je pitanje kojom brzinom - kazao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading