DAN DRŽAVNOSTI SE SLAVI I U DUBAIJU: Vesela atmosfera uz zvuke harmonike (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.02.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podizanjem srpske zastave u Al Vasl kupoli u Dubaiju i intoniranjem himne Srbije počela je svečanost povodom proslave Dana državnosti Srbije 15. februara na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

DAN DRŽAVNOSTI SE SLAVI I U DUBAIJU: Vesela atmosfera uz zvuke harmonike (VIDEO)

Foto: Tanjug/Jelena Vučetić

Proslava je počela u centralnoj dvorani izložbe, najvećoj i najlepšoj kružnoj kupoli na svetu, velelepnom Al Vaslu, u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatajane Matić koja je generalna komesarka Srbije na izložbi Ekspo Dubai, kao i visokih zvanica iz Ujedinjenih Arpskih Emirata i Srbije, kao i brojnih gostiju iz celog sveta.

Proslava je nastavljena u raskošnom Paviljonu Srbije gde je nastupio harmonikaš Petar Marić, osmostruki svetski prvaki na električnoj harmonici i Ansambl Kolo, a unutar paviljona bio je održan i koncert filmske muzike koji je izvodila Jelena Gavrilović i Aleksandra Markovića, kao i nastup Emine.

Kako izgleda proslava Dana državnosti u Dubaiju pogledajte ovde:

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana i obeležavanja Dana državnosti 15. februara biće organizovana i investiciona konferencija "Serbia Cuntry Busineš Briefing", na kojoj će biti zastupljeni, pre svega, sektori: hrana, poljoprivreda i savremene tehnologije.

Inače, Svetska izložba Ekspo 2020 u  Dubaiju, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta.

Srbija se na Svetskoj izložbi Ekspo predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbija stvara, a tema nastupa je nazvana "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Naša zemlja je na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, ističu iz PKS, postigla impresivne rezultate, ugostila na svom paviljonu skoro 700.000 posetilaca iz celog sveta i na najbolji mogući način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale.

U okviru poslovnog programa, koji sprovode Vlada Srbije u saradnji sa PKS i Razvojnom agencijom Srbije, do sada se predstavilo više od 1.200 naših privrednika, koji su ostvarili više od 6.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:



 

Komentari (0)

Loading