MLADIMA JOŠ 100 EVRA! Skupština usvojila zakon

Autor: Republika

Vesti

14.02.2022

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi će dobiti još 100 evra pomoći u junu mesecu.

MLADIMA JOŠ 100 EVRA! Skupština usvojila zakon

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Skupština Srbije usvojila je danas dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, a reč je o zakonu po kojem se mladima uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije danas u parlamentu da će po tom zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

- Mi ćemo svima koji se budu prijavili novac prebaciti 1. 2. i 3. juna - rekao je Mali.

Oni koji su se prijavili za pomoć koja im je uplaćena početkom februara, ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Mali je kazao da je više od million mladih dobili pomoć države.

- Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize nasa zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima - rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećanje koje je dala ''u dan, i dinar''.

- Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je jos jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike - poručio je ministar finansija.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading