Roman Đorđa Sibinovića "Roditelji" objavljen i na italijanskom jeziku

Autor:

Vesti

14.02.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva uspešna izdanja romana Roditelji Đorđa D. Sibinovića, koje je objavio jedan od naših najvećih izdavača Službeni glasnik, roman je objavljen i na italijanskom jeziku.

Roman Đorđa Sibinovića "Roditelji" objavljen i na italijanskom jeziku

Foto: Promo foto

Na obostrano zadovoljstvo Glasnika i italijanskog izdavača Secop edizioni, čitalačka publika biće u prilici da uživa u kratkom romanu, koji donosi priču višeznačnog karaktera. 

Roman Roditelji Đorđa D. Sibinovića pitko je i efektno ispričana teška priča o velikoj ljudskoj drami, koja se bolno oseća kao lična odgovornost za nemoć i duboka tuga za nezaborav.

Način na koji je Sibinović ispričao priču o nesrećnoj ženskoj sudbini, raspetoj između poretka muške kulture silovanja i ženske emancipacije bez samosvesti, dostojno konkuriše oblicima pripovedanja koji dokazuju svoju autonomiju ne samo organizacijom jezika i slika već, pre svega, produbljivanjem ispričanih priča na onim mestima na kojima je moguće u ljudsku dramu zaroniti bar onoliko koliko je to pošlo za rukom Sofoklu, Šekspiru, Dostojevskom, Bori Stankoviću...

Đorđe D. Sibinović objavio je više pesničkih knjiga i dobio nekoliko prestižnih nagrada kao što su „Milan Rakić“, „Mika Antić“ i Nagrada Vukove zadužbine. Osim poezije, bavi se esejistikom, a objavio je još i romane Pogrešno i Nizvodno, koji su, takođe, ostvarili zapažen uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading