NE KUPUJTE IH AKO VIDITE OVE BROJEVE NA NJIMA: Voće sa ovom etiketom bi trebalo da izbegavate, a evo i zašto

Autor:

Vesti

05.02.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mnogim etikatama na voću nalaze se brojevi, pogotovo ako su u pitanju namirnice koje uvozimo. Oni pokazuju važne podatke o voću i nazivaju se "Broj izgleda proizvoda", a mogu da nam daju veoma važnu informaciju kada je naše zdravlje u pitanju.

NE KUPUJTE IH AKO VIDITE OVE BROJEVE NA NJIMA: Voće sa ovom etiketom bi trebalo da izbegavate, a evo i zašto

Foto: pixabay.com

Šta ovi brojevi znače?

Ako je u pitanju broj koji počinje sa 3 ili 4, u pitanju nije genetski modifikovano voće, ali je uzgajano na farmi na kojoj se koriste hemikalije i pesticidi. Kada broj počinje sa 9, to znači da je voće organskog porekla i da ne sadrži hemikalije. Primera radi, na bananama će on biti 94011.

U slučaju da je prvi broj na etiketi 8, onda je u pitanju genetski modifikovano voće i taj broj će uvek biti 84011. Dobro obratite pažnju kada sledeći put kupite voće sa etiketom na kojoj se nalaze brojevi. Ove šifre se koriste u prodavnicama širom sveta još od 1990. godine, prenosi Alo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading