POČINJU TRIBINE U 15 OPŠTINA U SRBIJI: Dijalog o ravnopravnosti i populacionoj politici

Autor: D. O.

Vesti

05.02.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saradnji s lokalnim samoupravama Fondacija "Dajana Paunović" pokreće seriju javnih dijaloga s građanima, koji će se u formi tribina održati u 15 opština širom Srbije. Cilj javnih dijaloga jeste da se građanima približe podsticajne mere koje država donosi na polju populacione politike i ekonomskog osnaživanja posebno ugroženih grupa žena.

POČINJU TRIBINE U 15 OPŠTINA U SRBIJI: Dijalog o ravnopravnosti i populacionoj politici

Foto: instagram.com/dajana.paunovic

- Radom na terenu jasno smo uvideli problem manjka informisanosti građana o državnim podsticajima koji im stoje na raspolaganju. Nema dovoljno informacija ni o samim merama, ali još manje o procedurama i načinima kako da se za njih aplicira i kako da se one koriste - ukazala je Dajana Paunović, osnivač fondacije koja nosi njeno ime.

Ona je takođe istakla da se u javnosti dosta često govori o postojećim problemima, a da u senci ostaje ono što je dosad urađeno, kako na polju populacione politike tako i na polju politike rodne ravnopravnosti.

- Iako niko ne spori značaj razgovora o postojećim problemima koje tek treba rešavati, neophodno je da sagledavamo i drugu stranu medalje, a to je šta je sve dosad urađeno. Vreme je da zajedno s građanima na terenu osvetlimo obe ove strane, da vidimo dokle se stiglo s donetim merama, koji problem još nisu napadnuti i kako da dođemo do rešenja za njih - rekla je Paunovićeva u razgovoru s novinarima redakcija beogradskih medija.

Upravio zbog toga fondacija pokreće seriju tribina da bi građani na lokalu bili upoznati sa svim aspektima ovih životno važnih tema za budućnost našeg društva. Serija javnih dijaloga s građanima počinje tribinama u Zrenjaninu, koja će se održati 8. februara u zgradi opštine, i Loznici, koja će biti održana 9. februara u Centru za kulturu "Vuk Karadžić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading