SRBI TRI PUTA ČEŠĆE OBOLEVAJU OD RAKA NEGO OSTALI NARODI! Doktorka Danica Grujičić objasnila i zašto!

Autor:

Vesti

03.02.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Grujičić iznela je zabrinjavajuće podatke, vezane za incidencu rasta malignih oboljenja u našoj zemlji.

SRBI TRI PUTA ČEŠĆE OBOLEVAJU OD RAKA NEGO OSTALI NARODI! Doktorka Danica Grujičić objasnila i zašto!

Foto: printscreen

Danica Grujičić

- Maligne bolesti su u Srbiji gotovo tri puta učestalije nego u svetu: kod nas se na 100.000 stanovnika registruje 5.500 obolelih od različitih vrsta karcinoma, a u svetu 2.000! Samo od leukemija smrtnost je od 2002. godine povećana za čak 139 odsto. Broj obolelih od karcinoma kod nas svake godine raste za dva odsto, a u svetu za 0,6 procenata. To je posledica bombardovanja! - ovako za "Novosti“ govori profesorka dr Danica Grujičić, jedan od naših najboljih neurohirurga, načelnik Odeljenja neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije.

Mnoge vaše kolege tvrde da ćute zato što se porast obolevanja od raka u Srbiji ne može direktno dovesti u vezu za bombardovanjem?

- Činjenice su tu. Svedoci smo svakodnevno pojave sve većeg broja solidnih tumora koji se javljaju 15 do 20 godina nakon bombardovanja. Pored toga što se javljaju u većem broju, tumori su i agresivniji i to je razlog što se po smrtnosti od malignih bolesti nalazimo u samom vrhu Evrope. Samo starošću populacije i pušenjem se to ne može objasniti.

Šta vas podstiče da sada ukazujete na posledice NATO bombardovanja 1999. godine?

- Načinjena je ogromna šteta životnoj sredini. U Srbiji je 1999. godine počinjen ekocid, štetne materije, ne samo osiromašeni uranijum nego i brojni produkti postrojenja hemijske industrije koja su bombardovana otišli su u velikim koncentracijama u vazduh, vodu, zemljište i ušli u lanac ishrane. Građani Srbije o tome ne znaju ništa...

- Ponašanje NATO je bilo nedopustivo, pre svega zato što su bombardovali sva hemijska postrojenja koja su se nalazila na mapama hazarda(prim.aut: opasnog hemijskog otpada), što znači da su bila uredno obeležena. Namerno su ih gađali, što je samo dokaz da je njihova namera bila genocidna -  zagaditi životnu sredinu građana Srbije - priča doktorka Grujičić, a prenosi oazaznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vuki

03.02.2022 17:43

Najobicnija glupost. Sto doktorica ne kaze, da su srbi najveci pusaci, u celoj Evropi?? kod nas deca uveliko puse i piju sa 14, 15, 16 godina. Sto ne kaze kako se hranimo?? Bombardovanje moze da ima uticaja na Kosovu, i jugu Srbije ali ne i u Subotici, gde nije jedna bomba pala, a tamo se umire u proseku od raka debelog creva, najvise na svetu.

Branka

13.02.2022 20:02

Doktorka je u pravu, loše se hrane i Bugari i Rumuni, a mi umiremo nahranjeni uranijumom, stresom, ratovima, sankcijama od strane onih koji su rešili da nas dokrajče!