DANAS OBLAČNO I SNEŽNO: Na snazi je hidrološko UPOZORENJE, a evo šta nas očekuje u narednim danima

Autor:

Vesti

26.01.2022

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas će na severu, a od četvrtka i u ostalim krajevima zemlje jutarnji mraz oslabiti, a zatim se očekuje i postepeni porast dnevnih temperatura, saopštio je RHMZ.

DANAS OBLAČNO I SNEŽNO: Na snazi je hidrološko UPOZORENJE, a evo šta nas očekuje u narednim danima

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ujutru će u Srbiji biti slab i umeren mraz, samo na jugu ponegde jak. Tokom dana se očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, sa više padavina na istoku i jugoistoku.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -11 do -3, a najviša od nule do 5 stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno, uz provejavanje slabog snega i duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Najniža temperatura od -5 do -3, najviša oko 2 stepena.

U narednih sedam dana očekuje se umereno do potpuno oblačno i postepeno toplije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a od petka u nižim predelima sa kišom, susnežicom i snegom.

Krajem perioda temperatura u padu.

Na snazi je hidrološko upozorenje - na banatskim vodotocima formiran je ledostaj deblјine od 3-6 cm, a na Tisi je osmotren ploveći led koji pokriva 20-60 odsto vodene površine. Na Tisi se do 29.1. očekuje povećanje gustine plovećeg leda do 70 odsto toka, a na banatskim vodotocima povećenje deblјine leda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading