VEĆI DEO SRBIJE OKOVAN SNEGOM: Na Zlatiboru i Tari prekrivač od 20cm, neki putevi neprohodni za teretnjake, a na auto-putu usporen saobraćaj

Autor:

Vesti

10.01.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetak centimetara novog snega koje je noćas palo u užičkom kraju dovelo je do otežanog obavljanja saobraćaja, dok se snabdevanje električnom energijom i dalje odvija redovno.

VEĆI DEO SRBIJE OKOVAN SNEGOM: Na Zlatiboru i Tari prekrivač od 20cm, neki putevi neprohodni za teretnjake, a na auto-putu usporen saobraćaj

Foto: RINA

U ovom delu Srbije sneg i dalje pada, u višim predelima jakim intenzitetom, zbog čega je na snazi zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom na magistralnom pravcu Užice – Borova Glava preko Zlatibora i Užice – Bajina Bašta.

Na Zlatiboru je trenutno 20 centimetara snega a čajetinski komunalci uspevaju da sve lokalne puteve održe prohodnim. I na višim tačkama Tare je 20-ak centimera snega, na ovoj planini putevi su prekriveni snegom, ali i dalje prohodoni.

Na teritoriji Nove Varoši od jutros je palo 10-ak centimetara novog snega, koji za sada ne zadaje glavobolje.

- Za sada je stanje podnošljivo, svi putevi su prhodno, ali pratimo kako će se situacija odvijati tokom dana. Trenutno nema potrebe čistiti puteve, ali smo spremi da pošaljemo mehanizaciju čim to situacija uslovi. Sve ispod pola metra za nas kao veća slana – ispričao je za Blic Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš.

Preko 10 centimetara snega ima i u Užicu gde su centralne gradske saobraćajnice prohodne, a jutros je počelo čićšenje ulica drugog i trećeg prioriteta.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Otežano kretanje na auto-putu

Kako javlja reporter Blica, na autoputu Beograd-Niš delimično ima snega na kolovozu. Na izlazu iz Beograda sneg je očišćen do Bubanj potoka. Međutim, saobraćaj se odvija usporeno zbog padavina koje i dalje traju.

Prema informacijama sa terena, na delu autožouta oko Paraćina su veće gužve.

Kako je saopšteno iz "Puteva Srbije", u toku je čišćenje dela ulica drugog i trećeg prioriteta, koje bi za saobraćaj trebalo da budu potpuno prohodne u narednih 12 do 24 časa.

Odvijanje saobraćaja može otežavati i magla na putevima, posebno na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Prvi sneg je pao i u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading