SUMNJATE DA STE PRELEŽALI KORONU? Ovaj FANTOMSKI simptom potvrđuje da ste imali virus u sebi a da niste znali

Autor: Republika

Vesti

25.01.2022

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona virus drži planetu u šaci već dve godine i svi smo se naslušali simptoma kao što su temperatura, kašalj, gubitak čula mirisa i ukusa, problemi sa prstima ili stomakom... Ali kako se pojavljuju novi sojevi, kao što je omikron, tako i simptomatologija ove sistemske bolesti postaje raznovrsnija.

SUMNJATE DA STE PRELEŽALI KORONU? Ovaj FANTOMSKI simptom potvrđuje da ste imali virus u sebi a da niste znali

Foto: Tanjug/AP

Doktori navode da je kod određenog broja pacijenata koji su preležali koronu nakon oporavka primećeno pojavljivanje "fantomskih" mirisa.

Ovaj izraz koristi se u medicini za definisanje senzacija koje nisu ukorenjene u stvarnom stanju stvari, kao što pacijenti kojima su amputirani udovi osećaju "fantomski" bol u ruci ili nozi koja više nije tu.

"Fantomski" miris će osećati oni koji su preležali koronu, i po jednoj američkoj studiji, najčešće će to biti miris dima, paljevine ili čak đubreta. Neobičan simptom je u jednoj američkoj bolnici prijavljen kod 25 odsto pacijenata.

Ako ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom, ili ste se osećali iscrpljeno i možda kašljucali, a potom neko vreme osećali i ovakve mirise, moguće je da ste preležali koronu. Ali, drugi lekari upozoravaju, previše često osećanje fantomskih mirisa može biti znak druge, opasne bolesti.

(Republika/Mondo)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading