GOTOVO JE, KRAJ! VLADA PRELOMILA: Ukidaju se sve mere!

Autor: Republika.rs

Vesti

22.01.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrda o vakcinaciji i negativan test više neće biti uslov da uđete u restorane, diskoteke, barove, a evo kada možemo očekivati ukidanje zaštitnih maski.

GOTOVO JE, KRAJ! VLADA PRELOMILA: Ukidaju se sve mere!

Foto: Tanjug/AP

Vlada Irske odlučila je da od danas ukine skoro sve mere koje se odnose na pandemiju omikron sojem, a one se tiču i ograničenja koja su se mesecima odnosila na ugostiteljske sektore, organizaciju sportskih događaja, potvrde o vakcinaciji i negativan test, kako biste bili deo okupljanja.

Majkl Martin, premijer Republike Irske objasnio je da je uvođenja obavezne buster doze vakcine protiv virusa korona veoma pomoglo državi da se izbori sa novim omikron sojem koji je pretio da obori sve rekorde, ali to se kod njih nije dogodilo.

Broj zaraženih bio je ispod prognoziranog maksimuma.

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

Tamošnja vlada je saglasna da restorani i kafići od sada neće morati da se zatvaraju u 20 časova, a ova mera je će biti ohrabrujuća za sve ugostitelje koji su od prošle godine bili pod "restrikicijama". 

Zatvoreni i otvoreni prostori će moći da se koriste u punom kapacitetu, bez pokazivanja potvrde o vakcinaciji.

Građanje je zanimalo da li su zaštitne maske i dalje obavezne u zatvorenim prostorima, prodavnicama, gradskim prevozima, školskim usanovama, te javni servis obaveštava da ove mere do kraja februara ostaju na snazi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jegux

22.01.2022 13:34

Danas oni, sutra svi!