OMIKRON KOSI AMERIKANCE, DNEVNO OBOLI 1,35 MILIONA LJUDI! Širenje zaraze ne pokazuje znakove usporavanja, svi u panici!

Autor: Republika

Svet

11.01.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika se suočava s novom krizom tokom pandemije budući da se svakodnevno beleže novi crni rekordi.

OMIKRON KOSI AMERIKANCE, DNEVNO OBOLI 1,35 MILIONA LJUDI! Širenje zaraze ne pokazuje znakove usporavanja, svi u panici!

Foto: Tanjug/AP

Amerika zabeležila nove crne rekorde zbog omikrona

SAD su zabeležile 1,35 miliona novozaraženih koronavirusom u ponedjeljak, što je najviši dnevni broj zaraženih u bilo kojoj zemlji na svetu, dok širenje omikron varijante ne pokazuje znakove usporavanja.

Prethodni rekord bio je 1,03 miliona slučajeva 3. januara. Osim toga, sedmodnevni prosek novih slučajeva utrostručio se u dve nedelje na više od 700.000 novozaraženih na dan.

Rekordan broj novih slučajeva zabeležen je istog dana kada je u zemlji broj hospitalizovanih pacijenata obolelih od KOVIDA-19 takođe dostigao dosad najviši nivo, udvostručivši se u tri nedelje. U pitanju su Rojtersovi podaci.

Iako je omikron varijanta potencijalno manje ozbiljna, zdravstveni funkcioneri upozorili su da bi veliki broj infekcija mogao opteretiti bolničke sisteme, od kojih su neki već obustavili operacije jer se bore s povećanjem broja pacijenata i manjkom osoblja. Takođe, porast broja zaraženih poremetio je rad škola koje se bore s nedostatkom osoblja, nastavnika i vozača autobusa.

Čikago je otkazao nastavu četvrti dan jer okrug i nastavnici nisu uspeli da se dogovore o tome kako se nositi s povećanim brojem zaraženih.

Njujork siti obustavio je tri linije podzemne železnice jer je veliki broj radnika bolestan.

U proseku na dan je 1.700 smrtnih slučajeva, što je porast u odnosu na oko 1.400 poslednjih dana, ali unutar nivoa zabeležene ranije ove zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading