UČENICI NAKON IZOLACIJE NE MOGU DA NOSE BILO KOJU MASKU VEĆ ISKLJUČIVO JEDNU! Poslato detaljno upustvo školama pred početak drugog polugodišta!

Autor:

Vesti

21.01.2022

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaraženi učenici idu u izolaciju sedam dana, a oni koji imaju inficirane u porodici, a nisu se zarazili idu u samoizolaciju pet dana, s tim što potom u školi moraju da nose KN95 maske još pet dana.

UČENICI NAKON IZOLACIJE NE MOGU DA NOSE BILO KOJU MASKU VEĆ ISKLJUČIVO JEDNU! Poslato detaljno upustvo školama pred početak drugog polugodišta!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Đaci u školskoj učionici, ilustracija

Ovo je odluka Ministarstva prosvete i Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koja je prosleđena školama.

- Za simptomatske i asimptomatske slučajeve kovida 19, izolacija traje sedam dana, a dete se u školu vraća sa potvrdom pedijatra da je sposobno da se vrati u kolektiv. Obaveza roditelja je da, ukoliko učenik ne dolazi na nastavu, o tome odmah obavesti odeljenjskog strešinu. Učenik ne dolazi na nastavu i ukoliko je neko od članova porodice oboleo od kovida i to u trajanju od pet dana od dana kontakta. O tome roditelj takođe odmah obaveštava odeljenjskog starešinu dok učenik ostaje u kućnoj samoizolaciji. Po povratku u školu posle samoizolacije nije potrebna lekarska potvrda, ali je neophodna primena pojačanih mera zaštite tog učenika i preporuka je nošenja KN95 maske u školi u trajanju od pet dana - piše u odluci, u kojoj je navedeno i da je "za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta obavezna upotreba zaštitnih maski za sve aktere obrazovanja".

Podsetimo, drugo polugodište počinje u ponedeljak, tako što će mlađi osnovci ići na nastavu u školu, a stariji i srednjoškolci kombinovano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading