MATEJ MI NA OVU PORUKU NIKAD NIJE ODGOVORIO: Splićanka Maja progovorila o kobnoj noći kada je nestao mladić

Autor:

Vesti

19.01.2022

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splićanka Maja Sopta, koju je Matej Periš zvao u noći kada je nestao konačno se oglasila i ispičala svoju stranu priče.

MATEJ MI NA OVU PORUKU NIKAD NIJE ODGOVORIO: Splićanka Maja progovorila o kobnoj noći kada je nestao mladić

Foto: Printskrin:prvatelevizija, Facebook

- Moje ima je Maja Sopta, imam 31 godinu, prijateljica sam Mateja Periša, moja mama je njemu bila učiteljica, a moj brat njegov drug. Izbrisala sam instagram i društvene mreže zbog pretnji koje su mi ljudi slali. Zar mislite da policija nije odmah mene kontaktirala - rekla je Maja. Ona je objasnila da je Matej nju pokušao da dobije na telefon.

Ovo su prve reči Splićanke Maje Sopte koju je kobne noći, 30. decembra, svega nekoliko sati pre nego što je nestao bez traga, poslednju zvao Matej Periš.

- On je mene pokušao dobiti na telefon, imam propušten poziv od njega ali nisam odgovorila. Ja sam 27. decembra došla u Beograd, oko 21.30 kod prijateljice kuće gde sam bila i smeštena. Zvali su mene večeru 28. na večeru u Buda bar i otišli smo tamo, tu su nastale te slike, nakon toga ja dobijam temperaturu, i tek 30. kaže mi drugarica da idemo u Babarogu na ručak. Pred ulazak meni zvoni telefon, bio je na zadnjem sedištu, nisam stigla da se javim jer sam se parkirala, kad sam ušla videla sam sam prvo Matejevu poruku na Instagramu pa poziv. Da sam znala da je on tu, rekla bih im gde da idu. Mislim da su hteli da me pitaju gde da idemo dalje, gde će biti dobro. Odgovoram na insta poruku i pitam ga ko je došao u Beograd, misleći da je možda i moj brat došao, ali mi Matej nikada nije odgovorio - ispričala je ona i dodala:

- To mi je najveća muka od svega, rekla bih im gde da idu, šta da rade, to me peče, grize me savest, policajci su me tešili, bili su maksimalno korektni, rade danonoćno da bi se saznala istina o svemu. Mi 30. nikada nismo bili zajedno, laži se  pišu i zamagljuju istragu.

Republika

Foto: TV Prva/Printscreen

Maja Sopta

 

Od brata je saznala da je Matej nestao. Tada je Mateju na Instagramu poslala poruku, pa je tek kada je prošao 1. januar shvatila da je ozbiljna situacija.

- Nas sve najviše i brine i šokira, dan danas ne znamo šta je s njim. Prvo sam mislila da je s nekom curom, posle sam mislila da se nešto desilo u klubu, na nacionalnoj osnovi, znate kakvi su klubovi, ne mogu ništa ni da naslutim, niko ne može, ni dan danas ne znamo šta se dogodilo. Nadali smo se da će možda taksista nešto znati da kaže, neku adresu gde je Matej hteo da ide, bilo šta. Nismo ni mi smeli da dajemo izjave u medijima zbog istrage, da je ne ometamo, ali mi je dosta laži, da mi je oduzet pasoš, da sam ja neka prostitutka. Uznemiravaju mi majku kod kuće, opsedaju kuću, školu - kaže Maja i pokazuje dokument.

4. januara je, kaže, slučajno srela Matejevog oca. Šta možete ocu reći? Ja sam Mateja volela i volim ga kao brata svoga, ovo je mogao da bude bilo ko, kamoli meni neko jako drag. Mi i dalje ne verujemo, ja prva.

Podsetimo, Periš je te noći, dok je s drugovima bio na večeri u restoranu u Beton Hali, video na Instagramu da je i ona u Beogradu sa prijateljima, te joj je poslao poruku, a potom je i zvao, prenose mediji. Maja je policiji ispričala da nije čula kada joj je zvonio telefon u 22.29 u noći 30. decembra. Sada je u ispovesti za TV Prvu, rekla da joj je to "najveća muka od svega", jer je, podsetimo, utvrđeno da je ona poslednja osoba koju je Matej pokušao da dobije pre nego što je nestao.

- Pustite ljude da boluju i policiju da radi svoj posao, nemojte da se mešate - poručila je Maja na kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading