MIŠJA GROZNICA SE POJAVILA U BORU? Pacijent za koga se sumnja da je zaražen ovom opakom bolešću prebačen u Niš

Autor:

Vesti

18.01.2022

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent iz Bora, sa simptomima zarazne bolesti mišja groznica, upućen je nedavno u Zdravsteni centar u Nišu, ali još uvek nema povratne informacije da li je pacijent zaražen ovom opasnom bolešću ili je u pitanju nešto drugo, potvrdio je danas direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović.

MIŠJA GROZNICA SE POJAVILA U BORU? Pacijent za koga se sumnja da je zaražen ovom opakom bolešću prebačen u Niš

Foto: pixabay.com

- Pacijent je upućen sa simptomima kao što su temperatura i žutica, ali nemamo povratnu informaciju da je u pitanju mišja groznica - rekao je Joksimović za portal istmedia.rs.

Prvu informaciju o tome na svom Facebook profilu objavio je Ljubinko Todorović, koji je upozorio na opasnost od mišje groznice, kao i o mogućim posledicama.

- Mišja groznica je jako opasna. Ako čovek preživi, onda mora doživotno na dijalizu - naveo je Todorović.

On je podsetio da se u Boru ranije redovno radila deratizacija, ali da to više nije slučaj.

- Apelujem na nadležne da se hitno uradi deratizacija u Boru pre nego se još neko razboli - rekao je taj doktor u penziji, prenosi Kurir.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić demantovao je da se u Boru ne radi deratizacija i da je za taj posao zaduženo JP za stambene usluge.

- Svake godine se obavlja deratizacija i dezinsekcija, a prošle godine je to urađeno tokom avgusta i septembra. Taj posao se obavlja na osnovu predloga koji javnom preduzeću dostavljaju profesionalni upravnici zgrada - rekao je Milikić agenciji Beta. ; Prema njegovim rečima, javna nabavka za te usluge raspisana je i ove godine.

U Opštoj bolnici u Boru redovno se sprovodi deratizacija, a po ugovoru tu uslugu obavlja Zavod za javno zdravlje "Timok".

Zaraza mišjom groznicom nije učestala ali je jako opasna, a prenose je pacovi i miševi koji nastanjuju objekte u kojima su uslovi nehigijenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading