PREMINUO DRAGAN VUJADINOVIĆ

Autor: Republika

Vesti

24.12.2021

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekonomista Dragan Vujadinović preminuo je danas u Kragujevcu u 68. godini života posle kraće bolesti.

PREMINUO DRAGAN VUJADINOVIĆ

Foto: Printskrin: N1

Po stručnom obrazovanju bio magistar marketinga, govorio je ruski i engleski, pisao je kolumne za više beogradskih novina a za narodnog poslnika izabran je na republičkim izborima 2007. i 2008.

Vujadinović je rođen 1953. u u Rosićima u opštini Kosjerić. Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu, a kasnije i poslediplomske studije marketinga. U Valjaonici bakra Sevojno radio je od 1977. do 1990. godine na rukovodećim poslovima u sektoru bakra od 1997. do 1999. a potom i od 2004. do 2007.

Bio je finansijski direktor Beogradskog sajma a potom i direktor ekonomsko-pravnog sektora RTV Studio B devedesetih godina. Ostavku je podneo u oktobru 1997. tokom  velikog protesta protiv smene rukovodstva Studija B od strane gradske vlasti Beograda nakon raspada političke koalicije Zajedno u gradu i smene Zorana Đindića sa mesta gradonačelnika.

Bio je član Demokratske stranke i predsednik kosjeričkog odbora stranke, a sredinom 2009. izabran je za predsednika opštine Kosjerić i na mestu prvog čoveka opštine ostao je do izbora 2012.

Sredinom 2007. zajedno sa grupom gradana osnovao je Fond solidarnosti koji pomaže najboljim đacima osnovnih i srednjih škola, vrtićima, poljoprivrednim proizvodačima, udruženjima, siromašnim i bolesnim gradanima Kosjerića.

Objavio je veći broj stručnih radova iz oblasti ekonomije i marketinga, a njegovi eseji objedinjeni su u knjizi pod imenom "Obrnuta ekonomija".

Datum i mesto sahrane Dragana Vujadinovića biće naknadno saopšteni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading