LETE GLAVE U EPS! REPUBLIKA SAZNAJE: Milorad Grčić smenjuje nekoliko direktora

Autor:

Vesti

15.12.2021

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najodgovorniji za kolaps u proizvodnji energije u Elektroprivredi Srbije i prestanka grejanja u Obrenovcu biće smenjeni.

LETE GLAVE U EPS! REPUBLIKA SAZNAJE: Milorad Grčić smenjuje nekoliko direktora

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Kako saznajemo, Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, smenjuje Dejana Jevtića, izvršnog direktora za proizvodnju uglja, Milana Miškovića, direktora proizvodnje uglja u RB „Kolubara“, Savu Bezmarevića, izvršnog direktora za proizvodnju energije i Gorana Lukića, direktora proizvodnje energije u ogranku TENT.

Grčić je ranije rekao da je najodgovorniji za rad celog sistema EPS i da on prvi snosi odgovornost, ali da su ovakve greške katastrofalne i svi koji su doveli do njih moraju da odgovaraju.

- Ljudi na terenu danonoćno rade od nedelje i hvala im na tome. Uspeli smo da dignemo tri bloka u TENT A, preostalo je još tri, TENT B radi i uveren sam da ćemo za vikend imati sve kapacitete na mreži - rekao je Grčić.

Foto: Promo foto

 

Ranije je utvrđeno da jeu noći između subote i nedelje u „Kolubari “ neko u vagone utovario ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo.

Takav ugalj nije smeo da stigne do termoelektrana, a kamoli da se koristi za rad blokova. Te greške napravile su zastoj u radu blokova, grejanja Obrenovca, a naneta je i velika materijalna šteta Elektroprivredi Srbije.

Velikim naporima radnika i danonoćnim radom vraćeno je grejanje Obrenovca, postepeno se vraćaju blokovi na mrežu i do vikenda bi trebalo da sve termoelektrane rade u punom kapacitetu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Hercegov grad

15.12.2021 14:07

Znaci trebao si ti prvi da odes!

Odgovori 18 32
Ajduk

16.12.2021 12:13

@Hercegov grad - Odmah sam posumnjao da je u pitanju sabotaža. I Evo danas čitam u novinama da je počela istraga. Još su proslavljali što su uspeli da zaustave sve blokove termoelektrane Obrenovac.

Odgovori 13 0
Jaca

15.12.2021 14:38

Da, Grcic treba sve da kontrolise, pa cemu drugi sluze, sto primaju plate? Dok je on skratio remont za mesec dana na B, drugi su neodgovorno sabotirali.

Odgovori 36 6
Mrš

15.12.2021 23:04

@Jaca - ti i Mica

Odgovori 0 19