ZABELELO U BEOGRADU: Prvi sneg pao u Obrenovcu, na Zlatiboru mećava (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

03.12.2021

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako stvarui stoje, i Beograd će se izgleda do večeras zabeleti.

ZABELELO U BEOGRADU: Prvi sneg pao u Obrenovcu, na Zlatiboru mećava (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Prve pahulje promicale su jutros u Kumodražu a onda i u Obrenovcu gde su počele da padaju mnogo krupnije. Pravo iznenađenje posle jučerašnjeg prolećnog dana u Srbiji s temperaturom od 18 stepeni.

Ne krećite na put preko ove planine: Sneg intenzivno pada na Goliji

Sneg na teritoriji opština Ivanjica intenzivno pada od ranih jutarnjih sati. Za sada su svi putevi prohodni, ali nadležni apeluju da vozači bez preke potrebe ne kreću na put preko Golije koji vodi ka Novom Pazaru, jer deonica Preko Brdo - Odvraćenica je jedna od najkritičnijh i koja je samo prošle zime zavejala na desetine automobila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

- Ekipe su u pripravnosti, je ukoliko sneg nastavi da pada ovim intezizetom vozačima u tom pravcu može doneti brojne teškoće. Na prevoju preko Odvraćenice najveći problem pravi vetar koji samo za nekoliko minuta pravi smetove visoke nekoliko metara i često se baš tu neko od vozača zaglavi u snegu. Apelujemo na sve koji idu ka Novom Pazaru da to čine preko Javora i Sjenice ili da idu na Ušće i ne koriste ovaj pravac - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz preduzeća Ivanjica Putevi.

Kiša u Zlatiborskom okrugu prelazi u sneg i za sada svi putni pravci su prohodni ka Novoj Varoši, Sjenici i Bajinoj Bašti preko Kadinjače. "Podigli smo nivo mehanizacije na drugi stepen, uključili više mašina za čiščenje i spremno čekamo najavljene padavine. Imamo dovoljno svih agegata koji su neophodni kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano", kazao je za RINU, Leko Korićanac.

Sneg intenzino pada i na i Tari. Nekoliko centimetara belog pokrivača već se nalazi na kolovozu, zato se još jednom na sve vozače apeluje da ne kreću na put bez zimske opreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading