OVDE SE NAJVIŠE KRŠE KOVID MERE: Naplaćeno 1.400 kažni, u budžet se slilo 50 miliona dinara

Autor:

Vesti

01.12.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković jutros je izjavio je da je u novembru izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora u vezi mera protiv epidemije korona virusa u Srbiji, da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.

OVDE SE NAJVIŠE KRŠE KOVID MERE: Naplaćeno 1.400 kažni, u budžet se slilo 50 miliona dinara

Foto: Republika

Stamenković je rekao za RTS da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcija zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.

- Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za građane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama - ocenio je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Foto: Republika

 

Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20 sati, Stamenković je rekao da se "šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju".

Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka "ivermektin" koji, kako je istakao "nije za humanu upotrebu".

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading