VELIKO PRIZNANJE: Srpskinja u Izvršnom odboru Svetske antidoping agencije

Autor: Republika

Vesti

30.11.2021

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni odbor Svetske antidoping agencije je na redovnoj godišnjoj sednici izabrao našu prof. dr Milicu Vukašinović Vesić, direktorku Antidoping agencije Srbije za člana Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja. Stalni komitet Svetske antidoping agencije, broji samo 12 članova izabranih iz celog sveta, koji predstavljaju sam vrh sportske medicine u svetu i jedno je od najuglednijih u najprestižnijih tela Svetske antidoping agencije.

VELIKO PRIZNANJE: Srpskinja u Izvršnom odboru Svetske antidoping agencije

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milica Vukasinović Vesić

Prof. dr Vukašinović Vesić je eminetni stručnjak naše zemlje koja je do sada bila predstavnik Srbije u međunarodnim sportskim federacijama kao Sekretar medicinske komisije Evropske plivačke federacije i član Pravne i etičke komisije Svetske rvačke federacije, gde je svojim angažovanjem i radom prepoznata višestruko na međunarodnom nivou.

Pored toga, u mandatu prof. dr Milice Vukašinović Vesić Srbija je kroz rad Antidoping agencije Srbije dobila status zemlje koja služi kao primer drugima u borbi protiv dopinga u sportu. Ipak, ono što prof. dr Vukašinović Vesić uvek ističe je da je cilj rada Antidoping agencije to da danas sportisti Srbije u Antidoping agenciji Srbije imaju podršku da se u kontinuitetu edukuju, sačuvaju svoje zdravlje i postižu vrhunske rezultate na pošten način, bez korišćenja bilo kakvih nedozvoljenih supstanci.

Odabir predstavnika Srbije u ovo izuzetno značajno telo Svetske antidoping agencije predstavlja veliko zasluženo priznanje kako za prof. dr Vukašinović Vesić, tako i za Ministarstvo omladine i sporta i Antidoping agenciju Srbije, koji su sistemski i u sinergiji sa svim nadležnim organima u Republici Srbiju učinili da danas Srbija bude jedan od lidera u svetu na polju borbe protiv dopinga u sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading