UČITELJICA IZBACILA DECU BEZ JAKNI NA KIŠU JER NIJE MOGLA DA IH SMIRI!? Skandal u dnevnom boravku na Novom Beogradu!

Autor:

Vesti

04.11.2021

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dragana Jakšić, majka devetogodišnje devojčice, optužila je učiteljicu iz dnevnog boravka Eureka na Novom Beogradu da je danas njenu ćerku i još jedno dete izbacila napolje na kišu jer nije mogla da ih smiri.

Foto: Ilustracija:Profimedia

Učiteljica je devojčicu izbacila bez jakne na kišu, Ilustracija

 

- Kazala mi je da oni imaju pravila i granice i da ona ne može da se bavi smirivanjem dece, da su moja ćerka i još jedno dete napolju, dodavši da malo sipi kiša, ali je toplo. Nakon toga sam joj rekla da momentalno uvede decu unutra, a kada sam ponovo pozvala, rekla mi je da su deca ušla u zgradu - kaže Dragana.

Kako vidno uznemirena majka kaže, nakon prvog razgovora i šoka kontakirala je učiteljicu i rekla da će doći i da napiše izjavu i objasni šta se desilo, kao i da neće dozvoliti da situacija prođe bez prijave.

Ona mi je tada rekla da nema obavezu da mi polaže račun, pa sam pozvala vlasnicu boravka koja je rekla da će ispitati šta se desilo.

Ubrzo, ona i suprug su došli do boravka, gde je bio i roditelj drugog deteta koje je izbačeno zajedno sa njihovom ćerkom.

- Kada smo stigli, videli smo da je učiteljica izdvojila decu i ostavila ih da sede u kancelariji. Ja sam rekla da želim da prvo deca ispričaju šta se desilo i oni su rekli da su pričali dok su radili domaći, nakon čega im je učitaljica rekla "sad ćete da idete napolje, pa tamo pričajte". Ono što je najstrašnije jeste da je ona bukvalno fizički izbacila decu gurajući ih, pri čemu je moja ćerka pala na mokar asfalt i sva se iskvasila. Decu je izbacila bez jakni i zaključala vrata kako ne bi mogla da uđu, a kada je videla da napolju pada kiša, izbacila im je jakne. Kad smo došli, zatekli smo decu uplakanu i mokru, a učiteljica je toliko urlala na nas da su deca počela da plaču. Nakon cele situacije jedno od dece iz grupe mi je prišlo i reklo da se učiteljica stalno tako ponaša prema njima - ispričala je potresena majka.

Nakon svega, Dragana poručuje roditeljima da dobro razmisle kome poveravaju svoje dete i da se temeljno raspitaju o iskustvima drugih roditelja.

- Mojoj ćerki i detetu koje je izbačeno zajedno sa njom, moglo je svašta da se desi iz obesti i hira nekoga ko je trebalo da brine o njima! Deca su ostavljena bez nadzora i to je nedopustivo! Ne znam da li je to istina, ali dečak koji je bio sa mojom ćerkom je u nekom trenutku pomenuo da su krenuli ka autoputu. Deca su izbačena bez telefona, nisu mogli da urade ništa sem da se obrate nekom slučajnom prolazniku, a to bi možda bio neki pedofil.

Alo! je kontaktirao vlasnicu boravka Eureka Aleksandru Mandić koja tvrdi da su zbog ponašanja dece preduzeli meru izolacije. Nakon što je naša novinarka upitala zbog čega nisu poslata u neku drugu učionicu ili kancelariju, Mandić je dala neverovatno objašnjenje i istakla da su se druga deca spremala za kontrolni i da su ih zbog toga poslali napolje. Uporno je izbegavala da precizira da li je napolje sa decom poslat neko da vrši nadzor i pravdala se da su u okolini bili zaposleni, izbegavavši da eksplicitno precizira šta znači okolina.

Više puta je ponovila da tema povodom koje je kontaktirana nije vest, nije priča i da njom ne treba da se bavimo, konstantno ponavljujući da niko nije povređen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (11)

Loading
"Učitelica"

04.11.2021 21:07

Za"uho bes o" u "majce" napolje? To je taj profil....

Psiholog

05.11.2021 03:29

Pa ovu danasnju histericnu i nevaspitanu decu jedino tako mozes da prizoves pameti. Sta ce roditelji u skolskim prostorijama?! Trebala je i njih da izbaci. Dozlogrdilo vise sa nevaspitanom decom i jos nevaspitanijim roditeljima koji odmah dolaze u skole da "biju" ucitelje i profesore i istresaju se na njima. Vaspitajte svoju decu pa nece biti potrebe da ih bilo ko izbacuje. U vremenu smo kada deca ne postuju starije, ponasaju se bagato i hoce da komanduju! Sramota!

Dejan

05.11.2021 07:13

Zakon mora da se menja. Prava dece se ugrožavaju. Ako je dete nemirno, postoji druga učionica ili hodnik, a ne da se dete izbaci bez telefona da se javi majci. Postoji razgovor sa roditeljima a ne izbacivanje na kišu. Uostalom, niko nema prava da zabrani deci telefon da se javi majci! To je kršenje ustava Srbije.

atila

05.11.2021 07:27

zatvoriti vlasnicu i učiteljicuodmah.One zaslužuju zatvorsku kaznu za zlostavljanje dece,zanemarivanje i ugrožavanja života dece,počev od prehlade,povrede do kidnapovanja.Odmah uhapsiti poremećene utvare.