Objava presude Višeg suda

Autor: Republika

Vesti

02.11.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika objavljuje presudu Višeg suda u po tužbi Andreja Atijasa protiv tuženih Medijske mreže i nekadašnjeg glavnog urednika portala Republika Vojana Vojanovića.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Presudu prenosimo u celosti.

Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Andreja Atijasa pa se obavezuje tuženi "Medijska mreža d.o.o". - Beograd - Stari Grad, Beograd i Vojin Jovanović da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 80.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja 25.06.2021. godine pa to isplate, a sve u roku od dana prijema otpravka presude pod pretnjom posledica prinudnog izvršenja.

Delimično se odbija tužbeni zahtev tužioca Andreja Atijasa kojim je tražio da se obavežu tuženi "Medijska mreža d.o.o." - Beograd - Stari Grad, Beograd i Vojin Jovanović da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos preko dosuđenog iznosa u stavu prvom izreke presude od 80.000 dinara, a do traženog iznosa od 300.000 dinara, odnosno za iznos od 220.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenje 25.06.2021. godine pa to isplate, kao neosnovan.

Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Andreja Atijasa, pa se obavezuje drugotuženi Vojin Jovanović da u samostalnom elektronskom izdanju internet portala "Republika.rs" objavi ovu presudu bez komentara i odlaganja najkasnije u drugom anrednom broju od pravosnažnosti presude pod pretnjom placanja iznosa od 80.000 dinara.

Odbija se zahtev tužioca Andreja Atijasa kojim je tražio da se drugotuženi Vojin Jovanovic obaveže na isplatu iznosa preko iznosa sadržanom u stavu trecem izreke presude, a do traženog iznosa od 220.000 dinara u slucaju da ne objavi presudu bez komentara i odlaganja najkasnije u drugom narednom broju od pravosnažnosti presude, kao neosnovan.

Odbija se zahtev za naknadu troškova parnicnog postupka u ovoj pravnoj stvari, kao neosnovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading