SUTRA PENZIONERI, PA U NAREDNA TRI DANA SVI OSTALI DOBIĆE DRUGI DEO POMOĆI DRŽAVE: Do srede novac leže na 5.700.000 računa!

Autor: B. K.

Vesti

31.10.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri i primaoci socijalnih davanja sutra će dobiti po 30 evra državne pomoći, dok će uplata na račune svih ostalih prijavljenih građana biti u utorak i sredu. Ovo je, podsetimo, drugi deo novčane podrške svim punoletnim državljanima Srbije. Prvih 30 evra uplaćeno je u maju.

Republika

Foto: idp.trezor.gov.rs, pixabay

 

Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara.

Sredinom decembra planirana je isplata novčane pomoći u iznosu od 20 evra, takođe za sve punoletne građane. Oni koji su se prijavili za 30 plus 30 evra neće morati ponovo da se prijavljuju, već će novac dobiti po automatizmu, baš kao i penzioneri, korisnici socijalnih novčanih davanja i osobe koje izdržavaju zatvorske kazne. Oni van ovih kategorija koji se nisu prijavili za pomoć to će moći da učine između 15. i 30. novembra da bi dobili 20 evra.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je i da će građanima koji su, nakon što su dobili prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju, promenili banku i ugasili račun, u prvobitnoj banci biti otvoren namenski račun, na koji će im biti uplaćen drugi deo novčane pomoći.

Dinamika isplate

30 evra za sve danas (penzioneri), sutra i prekosutra

20 evra za sve u decembru

20.000 dinara za penzionere, početkom godine

Kako je najavio Mali, kao što je država i obećala, penzioneri će početkom sledeće godine dobiti još po 20.000 dinara novčane pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je, govoreći o ekonomskim rezultatima naše zemlje i povećanju plata i penzija, naglasio da je smanjena projekcija deficita, a da su porasle zlatne i devizne rezerve Srbije.

- To znači da imamo zdravu ekonomiju i nižu stopu javnog duga, oko 58 odsto. Može da se desi da bude manje od toga, što znači da nam je novac siguran, rastu devizne rezerve. Raste i građevinarstvo, rudarstvo - rekao je Vučić. 

Rast od 1. januara

- minimalac 9,4% (biće 35.027 dinara)

- deo javnog sektora (medicinari, bez obzira gde rade, vojska, socijalna sfera)  8%

- ostatak javnog sektora  7%

- penzije  5,5%*

* trenutna procena po tzv. švajcarskoj formuli

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading