Ðurić: Marini Abramović zlatna medalja za zasluge

Autor:

Vesti

26.10.2021

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić najavio je da će sutra na prijemu u čast konceptualne umetnice Marine Abramović i obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD, uručiti priznatoj srpskoj umetnici zlatnu medalju za zasluge.

Foto: promo/Andreja Leko

Marina Abramović

 

"Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa", naglasio je Ðurić.


Pored prisustva visokih zvanica iz američke administracije, posebnu čast za Srbiju predstavljaće i prikazivanje promotivnog video spota povodom diplomatskog jubileja dve zemlje, koji će tokom celog dana biti emitovan u srcu Menhetna, na čuvenim velikim video ekranima na Tajms skveru, dodao je on.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marko Đurić

 


To će biti najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Ðurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD, navodi se u saopštenju Ambasade.

"Pred nama je izuzetno važna radna nedelja, kako u Vašingtonu, tako i u Njujorku. Samo tokom jučerašnjeg i današnjeg dana razgovarao sam sa čak četiri kongresmena koji su zaduženi za naš region u Spoljnopolitičkom odboru, a do kraja sedmice me očekuje još ovakvih sastanaka na Kapitolu. Kada želite da na valjan način predstavite stavove svoje zemlje, neophodno je da održavate intenzivan i redovan dijalog sa svim predstavnicima Kongresa, te zato moji sagovornici jednako dolaze i iz redova Demokratske i iz Republikanske stranke“, rekao je Ðurić.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading