ODBIO SAM DA POMILUJEM ŽARKA LAUŠEVIĆA! Momir Bulatović priznao zašto nije abolirao glumca

Autor:

Vesti

26.10.2021

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momir Bulatović je u jednom intervjuu otkrio zbog čega nije uslišio molbu za pomilovanje Žarka Lauševića.

Republika

Foto: printscreen

Momir Bulatović i Žarko Laušević

 

Momir Bulatović, nekadanji predsednik Crne Gore i Vlade Savezne Republike Jugoslavije, izjavio je jednom prilikom da je tačno da je odbio da pomiluje glumca Žarka Lauševića koji je u to vreme bio osuđen zbog ubistva dvojice mladića i ranjavanja još jedne osobe. 

"Da, odbio sam da pomilujem Žarka Lauševića. To je jako težak i tužan slučaj. Abolicija u takvim stvarima ima smisla ukoliko druga strana nema ništa protiv. U svakom krivičnom postupku postoji oštećena strana i nju morate da pitate. Žarko Laušević je jedan divan glumac i imali smo prilike da se družimo godinama. Užasno mi je teško što znam sve detalje toga, a po prirodi posla sam morao da znam. Dobio sam tu molbu za aboliciju. Kontaktirao sam porodice oštećenih i oni su rekli – ne. Vi nemate pravo, ni ljudsko, da napravite aboliciju", rekao je Bulatović svojevremeno za "Balkan info".

Podsetimo, Žarko Laušević je 1993. u Podgorici hicima iz pištolja ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) a ranio Andriju Kažića.

Laušević je 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu. Pomilovao ga je predsednik Srbije Boris Tadić, deset godina kasnije, na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore, koji predviđa da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin.

Članovi porodica poginulih bili su ogorčeni zbog vesti da je Laušević pomilovan. Ilinka Vučinić, majka ubijenog Radovana Vučinića, jedva je tada smogla snage da kaže:

"Tek mi je sin došao iz vojske. Bio je na ratištu... Otišao mi je 1991. u vojsku a 1993. mi je došao. I te 1993. mi je poginuo... I kako da reagujem, kako ću da reagujem... Ne mogu".

Te 2011. godine oglasio se i brat ubijenog Dragora Pejovića, Nebojša Pejović, koji je za Vijesti rekao:

"Ipak je oduzeo dva ljudska života. Mog brata i pokojnog druga njegovog Radovana Vučinića... Ovo je stvarno tužno i tragično, da je u jednoj državi osuđen a da mu druga država daje pomilovanje".

S druge strane podgoričanin Andrija Kažić, koga je Laušević teško ranio te kogne noći izjavio je 2009. godine za jedan dnevni list da je oprostio slavnom glumcu. Andrija je rekao da je tragedija, u kojoj je izgubio drugove Dragora i Radovana za njega sada daleka prošlost.

"Život ide dalje i na sreću ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vučinići su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život", rekao je Kažić tada i dodao:

"U ovom momentu sam mu faktički oprostio. Čuo sam da živi u Americi, u Njujorku, da tamo ima neki život. Najpreciznije što mogu da kažem je da sam ravnodušan što se tiče Žarka Lauševića", istakao je on , i napomenuo da je Lauševića kao glumca rado gledao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading