LJUBA ZEMUNAC JE TRPEO UŽASNE BOLOVE, BIO U LOŠEM STANJU: Jedino pismo koje je ugledalo svetlost dana uputio je prijatelju (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

02.09.2021

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino sačuvano pismo Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, objavljeno je na Fejsbuk profilu “Legende devedesetih”. Pismo je poslao advokatu Andriji Ražnatoviću.

Republika

Foto: Pixabay, Facebook

Ljuba Zemunac se žalio na bolove oko metka

Pismo prenosimo u celosti:

- Druže A. Pošto je prošlo nedelju dana kako ste bili kod mene, ja Vas obaveštavam da se moja situacija nije promenila na bolje nego na gore. Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, a ostale stvari kao što sam Vam i ranije rekao nisu bolje već gore. Druže Andrija sada želim da Vas obavestim da se osećam sve slabiji fizički i psihički i da sam prestao da jedem. Nadam se da ćete nešto preduzeti. Pozdrav. Magaš Ljubomir. - 

Ljuba Zemunac bio je beogradski kriminalac i bokser i jedan od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja.

Rođen je 27. maja 1948. godine u Zemunu u porodici Šime Magaša, poreklom iz Vinjerca pored Zadra i Rose, rođene Ćurčić, a sa porodicom se kasnije preselio na Zvezdaru.

Sa šest godina je ostao bez oca, koji se rastao od njegove majke.

 

 

Učio je auto-limarski zanat, ali ga nije završio. U policiji je prvi put registrovan 1964. godine, kao napasnik. U narednih nekoliko godina često je privođen uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi.

Na Zvezdari je počeo da se bavi ameterskim boksom i uličnim tučama.

Sud u Beogradu mu je 1965. odredio kazneno popravnu mjeru slanja u Dom za maloljetne prestupnike u Nišu. Godine 1967. je u jednoj tuči na Tehnološkom fakultetu teško prebio studenta Vladimira Vučkovića, pa je u strahu od policije, prvi put pobegao u Austriju.

Iste godine kada se vratio iz inostranstva osumnjičen je da je zajedno sa Radetom Ćaldovićem Ćentom i Zoranom Milosavljevićem Robijom silovao jednu devojku. Za ovo delo je dobio tri godine zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Dve godine robije je proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Ubrzo nakon izlaska iz zatvora u martu 1971. godine našao se na Interpolovoj poternici zbog krađe automobila. Istog trenutka kad je izdata poternica, Magaš se našao u bekstvu zajedno sa svojim prijateljem Đanijem sa kojim je pobegao u Italiju.

Sedamdesetih godina 20. veka je boravio u zapadnoj Evropi gde se bavio pljačkma i iznudama. Osumnjičen je za ubistvo Veljka Krivokapića 27. oktobra 1978. u kafeu “Haup trost” u Beču.

Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading