SEĆATE LI SE MALOG AHMADIJA? Dečak koji je samo želeo da upozna Mesija je u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.09.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno se sećate malog Avganistanca Murtaza Ahmadija koji je napravio dres Lionela Mesija od plastične kese. Ispunio mu se san, upoznao je i zagrlio slavnog Argentinca, a nekoliko godina kasnije on ponovo nalazi u životnoj opasnosti.

Republika

Foto: youtube.com/FEEL MY STYLE

Murtaza Ahmadi najveći fan Lionela Mesija

Porodica Ahmadi je već morala da napusti svoj dom, a pre dva meseca se preselila u Kabul i delovalo je da će im život konačno krenuti u mirnijem smeru.

Međutim nedavno osvajanje vlasti od strane talibana ponovo je unelo veliki nemir u njihovu svakodnevnicu.

- Zarobljen sam kod kuće i ne mogu da izađem jer se plašim talibana. U snu ih vidim kako dolaze, kucaju na vrata i viču na mene. Želim da otputujem iz Avganistana na sigurno mesto, molim vas da me spasite iz ove situacije - ispričao je maleni Murtaza.

Njegova porodica šiitima, koji su godinama unazad stalna meta napada džihadista Islamske države.

- Šta će se s nama dogoditi? Već smo bili ugroženi. Kada smo stigli u Kabul bilo je sigurno, čak smo imali i policiju i vojnike koji su nas štitili. Sada nemamo nikoga, kad god neko zakuca na vrata Murtaza misli da su to talibani i trči prema meni ili majci da se sakrije - rekla je dečakova starija sestra Mahdia.

Murtaza i njegova porodica su se nadali da će dobiti azil u nekoj od evropskih zemalja, a dečak se i dalje nada da bi njegov heroj Lionel Mesi mogao da mu pomogne da ima normalno detinjstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading