ALBANAC JE NOVA DESETKA BARSELONE: Kako će ovo dočekati navijači katalonskog kluba?

Autor:

Sport

15.08.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Barselone ali i veći deo planete se polako oporavlja od šoka koji je izazvao Lionel Mesi kada je prešao u Pari Sen Žermen, ali vremena za tugovanje nema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ko će naslediti ovaj broj?

Katalonski gigant uprkos svemu ima najveće ambicije, pa uprkos svim problemima koji drmaju klub i u sezonu 2021/22. ulazi s namerom da se bori za titulu u Španiji, ali i u Ligi šampiona. 

Ronald Kuman mogao je da odahne u subotu, pošto su Katalonci dan uoči duela sa Real Sosijedadom na Nou Kampu (20.00) uspeli da registruju nove igrače.

Što znači da će za večerašju utakmicu imati na raspolaganju Memfisa Depaja i Erika Garsiju, kao i prekomandovanog albanskog napadača Reja Manaja, koji je prošle sezone nastupao za B tim.

Reprezentativac Albanije, koji je odrastao u Italiji, u Barselonu je stigao januara 2020. iz Albasetea za 2.000.000 evra, Prethodno je bio član Intera, ali je za prvi tim milanskog kluba upisao tek šest nastupa dok je veći deo vremena proveo na pozajmicama u Peskari, Pizi i Granadi.

Kako stvari stoje, Manaj je trenutno najbliži da za duel sa Sosijedadom obuče dres s kultnom desetkom na leđima, koji je ostao upražnjen Mesijevim odlaskom.

Tokom priprema taj broj bio je slobodan, ali pravila španske Primere nalažu da klub za utakmicu mora imati 25 igrača registrovanih po rednim brojevima od jedan do 25.

Jedini način da se odstupi od toga jeste ukoliko neki igrač bude prodat uoči meča, što bi teoretski i dalje moglo da se dogodi s Filipeom Kutinjom ili Miralemom Pjanićem.

Samo u tom slučaju Barselona bi imala 24 igrača i desetka bi mogla da ostane neiskorišćena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading