PRVI ČOVEK BARSE SVE OTKRIO: Nisam mogao da donesem odluku koja bi UNIŠTILA KLUB - Mesi je morao da ODE!

Autor:

Sport

06.08.2021

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odlaska Argentinca Linela Mesija iz Barselone, oglasio se i predsednik katalonskog kluba Đoan Laporta.

Republika

Foto: Tanjug

Teška odluka.

Kao nuklearna bomba ekspolidarala je vest o Lionelu Mesiju koji od sledeće sezone neće nositi dres katalonske Barselone.

Nakon mnogih naslova u medijima, oglasio se i predsednik Barse Đoan Laporta koji je potvrdio odluku da će njegov klub nastaviti bez Mesija, a zatim je i obrazložio razloge.

- Finansijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naš trenutni bilans za plate ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i finansijski fer-plej. Ne mogu da donesem odluku koja bi uništila klub, Barsa je najvažnija - izjavio je Laporta i nastavio:

- Sa Mesijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrovati. Finansijski fer-plej je najveći problem. Nažalost, nasledili smo finansijsku situaciju u kojoj je stanje s platama jednostavno neodrživo.

Laporta je takođe obrazložio i da plate igrača iznose 110 posto dobiti kluba i da nema nikakvog prostora.

- Kad smo preuzeli klub, brojevi koji su nam prikazani bili su potpuno drugačiji od stvarnosti. Predviđeni gubici su ogromni, predviđeni dug je prevelik.

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Priznao je i da da je Mesijeva želja bila da ostane u klubu.

- Da budemo jasni, Mesi je želeo da ostane. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. Želim zahvaliti i njemu i svim njegovim ljudima na pregovorima. Nažalost, prekidamo ih zbog pravila La lige. Tužan sam, ali učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Počinje nova era bez Mesija, njemu ćemo uvek biti zahvalni.

Na pitanje ima li nade da se sve preokrene i da Mesi ostane, rekao je:

- Ne želim da dajem lažne nade da se nešto može promeniti. Mesi može da traži novi klub.

Ipak, istakao je Laporta, bila je i jedna opcija prema kojoj bi Mesi mogao da ostane.

- Jedini način da ispoštujemo fer-plej bio je dogovor s La ligom da klubu sledećih 50 godina uzima deo novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji taoc. Barselona je institucija iznad svih nas pa i iznad Mesija.

- Motivisaniji smo nego ikad da i bez Mesija nastavimo biti uspešni i nastavimo uveseljavati naše navijače. Naravno da mi je žao da zbog situacije s covidom i svega kako se ovo odigralo nećemo moći Mesiju prirediti oproštaj kakav zaslužuje. No, ovo je odluka koja je morala da bude doneta. Ovde se radi o povijesti dugoj 122 godine - zaključio je prvi čovek Barselone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading