OTKRIVENO ZAŠTO JE MESI NAPUSTIO BARSU: Katalonci PROKLINJU 100.000.000 evra!

Autor:

Sport

06.08.2021

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Barselone Đoan Laporta objasnio razloge Mesijevog odlaska.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Predsednik Barselone Đoan Laporta sazvao je konferenciju za medije na kojoj je objasnio da je Lionel Mesi otišao sa "Kamp Nou-a" posle skoro 20 godina iz finansijskih razloga.

Dobro jutro svima, ovde sam da objasnim šta se desilo sa Lionelom Mesijem i zašto je otišao - počeo je Laporta, a onda prešao na stvar:

Pokušaću da vam objasnim u čemu je tačno problem. La Liga ima pravilo četiri prema jedan. Dakle, da biste nekome dali platu od 25 miliona evra po sezoni, morate to opravdati zaradom od 100 miliona, i to je mnogo. Trebalo bi da prodamo mnogo igrača. Klub radi na smanjenju budžeta za plate, a sa Leovim smanjenim ugovorom to bi bilo 110 odsto od dobiti kluba, što je neodrživo. Sve je to rezultat velikih ulaganja poslednjih godina. Što se tiče Aguera i Depaja, oni nisu problem kada u budžetu neće biti Leovog ugovora.

Prvi čovek "blaugrane" je upitan da li postoje izgledi da se nešto promeni oko statusa Argentinca.

Šanse da Mesi opet potpiše za Barselonu? Neću da vam dajem lažnu nadu. Imali smo rok do kada može da potpiše i nismo ga ispunili. Sada on razmatra druge opcije. Pregovori su završeni, više ne možemo da ga registrujemo. Motivisaniji smo nego ikad da nastavimo da budemo uspešni bez Mesija i da nastavimo da uvesevaljamo svoje navijače. Naravno da mi je žao što zbog situacije sa kovidom i svega što se dogodilo, nećemo moći da se oprostimo od Mesija kako zaslužuje. Ali ovo je odluka koju je trebalo doneti - razočarao je Katalonce Laporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading