STRPALI GA U LUDNICU JER NIJE NOSIO MASKU! Britanac završio u paklu, a sve je počelo SNIMKOM IZ VOZA! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

06.08.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac Bendžamin Glin (39), koji od 2017. radi u Singapuru, doživeo je neviđeni haos nakon što je u maju snimljen kako se u tom gradu-državi u metrou vozi bez zaštitne maske, iako vladaju stroga epidemiološka pravila ponašanja.

Foto: youtube.com/printscreen

Bendžamin doživeo pakao u Singapuru 

Britanac Bendžamin Glin (39) doživeo je pravi pakao nakon što je u Singapuru tokom vožnje podzemnom železnicom uhvaćen kako ne nosi masku iako su epidemiološke mere u tom gradu-državi u jugoustočnoj Aziji izuzetno stroge, pa je na kraju zbog tog slučaja završio i na psihijatriji. 

Naime, Glin je snimljen bez maske u maju ove godine nakon čega je uhvaćen i protiv njega je pokrenut sudski postupak, koji je zvanično počeo u četvrtak. Britanac je poručio kako se nikada neće izjasniti ni da je kriv, niti da je nevin, a budući da se jednom prilikom i u julu na sudu pojavio bez maske, tužilac je zatražio da on bude odveden na psihijatrijsko posmatranje

- Odbijam da budem rob - istakao je Glin na opšte oduševljenje protivnika nošenja zaštitnih maski koje su njegovo pojavljivanje pred sudom pratili iz galerije za javnost.

- Mislim da je ludo što mi se uopšte sudi - dodao je Glin, inače otac dvoje dece iz Jorkšira u Engleskoj.

On je zbog nenošenja maske uhapšen 7. maja 2021. Tada mu je omogućeno da se brani sa slobode ako uplati kauciju od 2.700 funti (3.180 evra), ali ona mu je ukinuta 19. jula jer ga dodatno terete i za uznemiravanje i remećenje javnog reda i mira.   

Zamenik javnog tužioca Timoteus Koh otkrio je da je za Glina zatražio psihijatrijsko posmatranje nakon što je porodica Britanca rekla da se "značajno promenio otkad je počela pandemija".

- Ponašanje optuženog u sudu govori za sebe - naglasio je Koh, međutim, to je razbesnelo optuženog.

- Moj um je kristalno čist. Potpuno sam budan. Prosvećen sam - odgovorio je on u sudnici povišenim tonom.

Inače, Glin u Singapuru boravi od 2017, a zaposlen je u jednoj britanskoj kompaniji koja tamo ima kancelariju. On je snimljen kako krši naredbu singapurskih vlasti o nošenju maski, a policija ga je locirala, identifikovala i odvela u pritvor nakon što je snimak na kojoj se može videti bez maske postala viralna senzacija.

Glin je rekao da se njegova porodica u međuvremenu bez njega vratila u engleski grad Lids.

- I ovako i onako želim da napustim Singapur, pustite me da odem - rekao je on u sudu.

Glin sve do nedavno nije imao advokata, a u četvrtak je na sudu konstatovao da mu pravne savete daje Abdul Rashid Abdul Rahman, osoba koja je prvobitno bila zadužena za obradu njegove kaucije. Sud je, međutim, Rahmanu zabranio da Glinu daje pravne savete jer ne poseduje adekvatne kvalifikacije.

Sud je odlučio da Glin bude zadržan na posmatranju u Institutu za mentalno zdravlje u Singapuru do nastavka suđenja 19. avgusta. 

- Lovili ste me poput čopora životinja. Ovo nije pravda - urlao je Glin dok su ga odvodili iz sudnice.   

U slučaju da bude proglašen krivim za uznemiravanje, preti mu maksimalna zatvorska kazna od godine dana i maksimalna novčana kazna od 2.600 funti (3.060 evra). Ako se utvrdi da je kriv za kršenje mera za suzbijanje širenja KOVIDA-19, može biti kažnjen zatvorskom kaznom od šest meseci i novčanom kaznom od 5.300 funti (6.250 evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading