Ministar Vulin poručio đacima: Policija je tu zbog vas, verujte joj

Autor: Ministar Vulin poručio đacima: Policija je tu zbog vas, verujte joj

Vesti

01.09.2021

16:18

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom početka nove školske godine, poručio je danas školarcima da je policija tu da bi oni bili bezbedni i da policajcu uvek mogu da veruju, da mu se obrate, jer je tu da ih sačuva i pomogne im.

printscreen

Aleksandar Vulin sa učenicima

 

Ministar Vulin, koji je povodom početka nove školske godine obišao Osnovnu školu „Oslobodioci Beograda“, u čijoj je blizini nedavno policija uhapsila narko-dilere koji su prodavali drogu, mališanima je ukazao da je droga veliko zlo od koga treba da se čuvaju i naglasio da policija neće dozvoliti da nijedan narko-diler uništi njihovu mladost i budućnost.

 
Poručio im je da treba da se čuvaju u saobraćaju, da ne istrčavaju na ulicu i da budu oprezni, ali i da ne smeju da veruju svakome koga sretnu na ulici, jer nije svaki odrastao čovek dobar.
 
Vi ste smisao našeg postojanja. Vi mladi ste razlog zašto vam se mama i tata bude sa osmehom, što su srećni kada ste vi srećni i kada ste dobro. Niko vas ne voli više od mame i tate, a svi ovi ljudi u uniformama, čike i tete koje su vam danas pričale,  postoje da biste vi bili bezbedni i da biste bili dobro“, rekao je ministar Vulin.
 
Ministar je svim školarcima poželeo srećan početak nove školske godine, posebno prvacima koji danas prvi put ulaze u školske klupe, naglasivši da je to veliki i važan dan.   
 
„Imate divne nastavnike, policiju koja vas čuva, roditelje koji vas vole i nema ništa lepše i važnije od toga. Verujte svojim nastavnicima, policiji, slušajte roditelje. Ne postoji problem koji ne može da se reši i mi smo tu zbog vas“, rekao je ministar Vulin.
 
Direktorka škole Branka Bečanović istakla je da je bezbednost učenika, nastavnika i imovine škole na prvom mestu i zahvalila se ministru Vulinu i Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosadašnjem angažovanju i požrtvovanosti koju su policijski službenici pokazali.  
 
Podsetivši da je policija pre nekoliko dana razotkrila i uhapsila osumnjičene koji su preprodavali drogu u blizini škole, Bečanović je ukazala da je i ta akcija dokaz uspešnosti njenog rada.
 
Nadam se da će se naša uspešna saradnja nastaviti i da će bezbednost, kao i do sada, biti na prvom mestu“, zaključila je Bečanović.
 
Učenicima drugog i četvrtog razreda policijski službenici, kroz interaktivni razgovor, ukazali su na štetnost i opasnost od korišćenja narkotika, vršnjačkog nasilja, ali ih i podučili kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.
 
Srećan početak nove školske godine mališanima su poželeli i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i načelnik Uprave policije Golub Gačević.

 

 

Komentari (0)

Loading