PORFIRIJE POZVAO RODITELJE DA UPIŠU DECU NA VERONAUKU: Želim da ukažem na to koliko je ona važna za uzrastanje mladih u zdrave i moralne ličnosti! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.08.2021

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole i s očinskom ljubavlju pozivam da za njih izaberu veronauku", naveo je Porfirije u video poruci

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije je u video-poruci na svom Instagram profilu čestitao mališanima polazak u prvi razred osnovne škole, a njihovim roditeljima uputio posebnu poruku:

- Dragi roditelji i đaci prvaci, ovih dana se navršava 20 godina otkako je u škole u Republici Srbiji ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za uzrastanje mladih u zdrave, moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali poštuju identitet i opredeljenje drugih, u ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, naposletku, koje imaju saosećanje za druge, a to je osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.

 

 

- Stoga čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole i s očinskom ljubavlju pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama - poručio je patrijarh Porfirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ja sam covek

19.09.2021 18:20

A regulisanje statusa veroucitelja, ni na vidiku... Licemeru jedan najobicniji!