DIVLJA DEPONIJA GUŠI I KALUĐERICU: Trovač radi punom parom!

Autor:

Vesti

14.08.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nekoliko godina, prema rečima Gorana Vesića, napravljen plan za zatvaranje rugla na placu Novka Steljića.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Nakon zatvaranja deponije Vojkana Krstića na Čukaričkoj padini na red je došao i Novko Steljić, koji je, kako saznajemo, još pre nekoliko godina na svom privatnom posedu napravio divlju deponiju u Malom Mokrom Lugu.

O ovom, novom, slučaju trovanja životne sredine prvo je progovorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je na Fejsbuk profilu obelodanio njegove nelegalne radnje. On je napisao da ovaj prevarant, čiji su inicijali N. S. (Srpski telegraf saznaje da je reč o Novaku Steljiću), ima na desetine prijava Komunalne milicije zbog napada na milicionere i kršenje komunalnog reda.

- Skoro da nijednom nije osuđen. Bahat je, preti inspektorima i građanima, a poziva se na "svoje veze u gradu" koje, naravno, nema. Nekoliko godina traje borba Komunalne milicije s ovom bahatom osobom, koja uništava Beograd i truje građane - naveo je Vesić i dodao da će uskoro ovom prevarantu stati na put.

- Imao sam sastanak sa nadležnim gradskim i državnim organima i predstavili su mi plan kako da se zatvori ovo ruglo i kako da bahatog privedemo pravdi, a da građanke i građani budu zaštićeni - poručio je Vesić.

Republika

Foto: facebook.com/Vojkan Krstic

 

Krstiću preti do tri godine zatvora

Protiv Vojkana Krstića, koji je svoje mutne poslove sakrivao iza paravana, predstavljajući se humanitarcem, potvrđena je optužnica za protivpravno zauzimanje zemljišta. Tužilaštvo se odlučilo da podigne optužnicu za blaže krivično delo, navodno posle veštačenja. Ovom optužnicom, Krstiću preti do tri godine zatvora ili novčana kazna.

Deponija koja je nikla stanovnicima ispred nosa zgrozila je javnost, pa tim povodom kivni meštani Kaluđerice ostavljaju komentare na društvenim mrežama, navodeći da su šokirani Steljićevim postupcima.

- Na ovoj deponiji svaki dan posle 19 časova neko pali gume i zagušljiv dim prekriva Kaluđericu, mislim da to radi namerno - samo je jedan od komentara na Steljićev račun.

Podsetimo, ista situacija dogodila se i kada je Vojkan Krstić, inače vlasnik kompanije "Elita gradnja", ugrozio ne samo životnu sredinu već i bezbednost građana. Naime, on se tereti da je godinama nasipao građevinski otpad na više ilegalnih deponija u gradu.
Klupko njegove prljave rabote, u kojoj je godišnje obrtao veliki novac, počelo je da se odmotava nakon što je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su ga optužili da ih je ucenjivao i tražio od njih da sav otpad s gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im je naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu. Slikovito, količina šuta koja je u visini drugog sprata prosečne zgrade svedoči koliko je novca Krstić zarađivao ucenjujući građevince.

Steljić: Nije tačno to što se piše

Novko Steljić za Srpski telegraf demantuje da je bilo šta sporno na ovom placu.

- Video sam objavu koju je Vesić okačio i podržavam njegovu inicijativu da se divlje deponije ugase. Međutim, ovo što se o meni piše nije tačno - istakao je Novko Steljić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pravda

07.09.2021 20:09

Pa taj olos kriminalni i narko diler vojkan krstic je kako se kaze zive ljude zatrpavao na toj divljoj deponiji u kumodrazu, pretio, tukao, samarao sirote mestane kumodraza i blaze krivicno delo tj novcana kazna. SRAM VAS BILO I POLICIJU, TUZILASTVO I SUDSTVO. PRODAVAO NARKOTIKE PREKO PUTA OS VOJVODA STEPA I PUCAO RAFALNO NA NASU DECU U SKOLSKOM DVORISTU

Da se zna

08.09.2021 18:10

Vojkan krstic mnogima je pretio po kumodrazu koji su se pobunili protiv njegove divlje deponije.... Ali zeznuo se natrcao je na malo jace igrace.....