POŽAR U VINČI PROSTIRE SE NA PET HEKTARA! Gašenje će trajati nekoliko dana!

Autor:

Hronika

08.08.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar koji je juče izbio na deponiji Vinča je pod kontrolom, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji navodi da će dogašavanje požara trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi.

Republika

Foto: Printskrin/Instagram/Moj Beograd

 

 

Vesić je naveo da se trenutno na terenu nalazi pet vatrogasnih vozila, 15 vatrogasaca i pet cisterni - tri cisterne JKP "Gradska čistoća" i dve JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Gostujući na TV Pink, rekao je da je na deponiji Vinča sinoć oko 20.30 sati izbio požar i da je tokom noći stigla i teška mehanizacija da bi se njom bacala zemlja kako bi se smeće prevrtalo i požar gasio, te da od jutros rade četiri velika kamiona teške mehanizacije.

- Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana, obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, što je važno- istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da je deponiju u Vinči procesom javno-privatnog partnerstva preuzela francusko-japanska kompanija "Beo čista" i da su tamo već izgrađeni postrojenje za preradu građevinskog otpada, postrojenje za proizvodnju struje iz otpada, nova sanitarna deponija sa prečišćivačem za preradu otpadnih voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading