POGLEDAJTE DUGOROČNU VREMENSKU PROGNOZU: Leto će nam trajati do OKTOBRA, a evo kakva će biti ZIMA!

Autor: Republika

Vesti

13.08.2021

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo leto jedno je od najtoplijih u poslednjih nekoliko godina, a prema prognozi visoke temeprature zadržaće se i do jeseni.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Foto:Ilustarcija

Pored novog tropskog talasa koji nas očekuje za vikend i skoro celu sledeću nedelju, pred nama je i natprosečno topao septembar i miholjsko leto u oktobru.

Ko ne voli vrućine, neka se naoruža strpljenjem. Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella" kaže da je ovo leto najtoplije još od 2017. godine, kada smo poslednji put imali ekstremno visoke temperature. Pretežno suvo i natprosečno toplo vreme zadržaće se, dodaje on, do kraja avgusta.

- U četvrtak nam sledi blago ali kratkotrajno osveženje, kada će temperatura pasti za 7,8 stepeni. Nakon toga je moguć još jedan toplotni talas, a svakako se do kraja avgusta očekuje veoma toplo i pretežno suvo vreme, bez mnogo padavina - navodi Đurić.

On dodaje da je nezahvalno proignozirati vreme na duži rok, ali da se očekuju i natprosečno topli septembar i oktobar.

- Prosek za septembar je oko 25 stepeni, što znači da možemo očekivati dane sa 30 stepeni i kojim stepenom preko. Miholjsko leto u oktobru potrajaće verovatno oko sedam dana - ističe Đurić, prenosi Telegraf.

Republika

Foto: youtube.com/Happy Tv

Meteorolog Đorđe Đurić najavio blagu zimu

I sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) predviđa više temperature čak i u zimskom decembru. Kako oni navode, očekuje nas nastavak leta u prvoj polovini septembra, zatim miholjsko leto u oktobru i veoma blagi novembar i decembar. Padavina, kao ni tokom leta, neće biti mnogo.

- Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.7 stepeni - navodi se u sezonskoj prognozi RHMZ.

Iako važi pravilo da posle ekstremno toplog leta sledi ekstremno hladna zima, ovoga puta to neće biti slučaj.

- To su samo bapske priče - kratko zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dno dna

26.10.2021 05:26

Kada bi prestali da zasipaju oblake možda bi i imali normalnu zimu!