JEZDA JE IMAO 300 MILIONA DOLARA: Osnivač TV Palma otkriva kako je upoznao Vasiljevića, gde su hteli da ULOŽE novac i ZAŠTO je sve PROPALO!

Autor:

Vesti

12.08.2021

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Vujović, advokat i nekadašnji vlasnik TV Palma gostovao je u emisiji Balkan info i tom prilikom otkrio kako je upoznao Jezdimira Vasiljevića, poznatijeg kao Gazda Jezda.

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

 

Vujović kaže da je Vasiljević za njega bio totalno neobična ličnost.

- Kad sam se upoznao s njim, on je mene hteo da angažuje kao advokata, ali taj naš prvi kontakt nije baš bio nešto pozitivan. Nije mi se dopalo to njegovo... Rekao sam mu da nađe drugog advokata, a on meni kaže "šta, nećeš?", uzme torbu i istrese je, a unutra 200 hiljada maraka. Kaže "evo, ovo ti je avans", ja mu kažem da vrati to - priča Vujović.

Prvi put se, navodi, nisu dogovorili, ali dva-tri meseca kasnije ponovo su ga zvali da pomogne Gazda Jezdi.

A pomoć je bilo ono što je mene, u stvari, zaintrigiralo. Jezda je imao 570 miliona maraka odnosno 300 miliona dolara. On je imao 300 miliona dolara. Ponavljam to jer nam do danas niko nije objasnio koliko je imala Dafina - poručuje advokat.

Republika

Foto: youtube.com/rtvatlas

Jezdimir Vasiljević

Vujović tvrdi da je on taj koji je Vladi Srbije poslao predlog da tih Vasiljevićevih 570 miliona maraka ulože u poljoprivredu, konkretno - pšenicu.

Pitao sam koliko ćemo dobiti brašna i ulja od tog ulaganja i koliko od te količine koju dobijemo smemo da izvezemo. Ja sam osnivač SPS-a, ali sam imao muke da se probijem do ministra da mi odgovori. Onda je rešeno da to ne može. Kole je to uradio deset godina kasnije. Srbija je izgubila deset godina jer nisu prihvatili moj predlog 1991. Da je Srbija tad počela da ulaže u poljoprivredu em bi seljaku bilo bolje, em bi sama poljoprivreda bila bolja. Sve to bi imalo smisla, ali eto, desilo se tako - rekao je on.

Podsetimo, Vujović je svoju prvu televiziju osnovao s Jezdimirom Vasiljevićem, vlasnikom Jugoskandik banke, a već 1993. osniva TV Palma, koja brzo postaje najgledanija u zemlji. Iako je bio jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije, to mu, kako kaže, nije donelo nikakvu konkretnu korist. U programskoj šemi bilo je svega - istorijskih emisija, političkih duela, novokomponovanog turbo-folka i fudbala. Za vreme NATO agresije emitovani su njegovi govori u kojima "bez pardona" osuđuje napad na SRJ. Nakon petooktobarskih promena snima brojne emisije, tj. duele bivše i nove vlasti. Ipak, ostaje za istoriju intervju koji je uradio sa Slobodanom Miloševićem nakon njegovog odstupanja s vlasti, što je faktički jedini intervju koji je Milošević dao, a da nije na vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading