(VIDEO) JAK VETAR ŠIRI PLAMEN VELIKOM BRZINOM: Novi POŽARI na Zlatiboru i Murtenici, GORI više od 40 hektara šume!

Autor:

Vesti

05.08.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šumski požar buknuo je na području opštine Čajetina, u ataru sela Mušvete i Kriva Reka, a zahvaćena je površina od oko 40 hektara šume i niskog rastinja.

Republika

Foto: Facebook/Nikola Mitrovć

 

- Na terenu je 20 vatrogasaca sa pet vozila koji gase vatru. Uzrok požara nije poznat, ali ono što je najvažnije jeste da u blizini nema naseljenih kuća. Nadamo se da će plamen uskoro biti lokalizovan - izjavio je Saša Cicvarić načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, prenosi Mondo.

 

 

Novi požar zahvatio je i planinu Murtenicu, gde je požar pre nekoliko dana lokalizovan nadljudskim naporima vatrogasaca i ekipa MUP-a. Prema prvim saznanjima požar je sada zahvatio suprotnu stranu planine ka selu Draglica.

 

 

- Zahvaćena je ponovo velika površina zemljišta, nekoliko sati traje borba sa vatrenom stihijom. Ono što otežava situaciju jeste jak vetar koji velikom brzinom širi plamen - izjavio je Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na gašenju požara u Zlatiborskom upravnom okrugu, u mestu Rudine, selu Djulići i na vrhu Brijač kod Murtenice.

U sadejstvo kolegama iz Užica i Prijepolja, pristiže 243 vatrogasca-spasioca iz 19 gradova i to iz VSJ Požarevca, Kikinde, Subotice, Sombora,Sremske Mitrovice, Novog Sada, Šapca, Pirota, Zrenjanina,Kruševca, Beograda, Leskovca, Prokuplja, Čačka, Valjeva, Kraljeva, Smedereva, Subotice i Novog Pazara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading