GRADI SE NOVI VISOKOLUKSUZNI HOTEL U VRANJSKOJ BANJI: Imaće sobe sa direktnim izlaskom na sopstvene bazene, kao i spa centar namenjen SAMO DAMAMA!

Autor: Republika

Vesti

04.08.2021

12:53

Kompanija Millennium Resorts izgradiće dva hotela u Vranjskoj Banji, koji će imati četiri i pet zvezdića i predstavljaće najluksuznije objekte tog tipa u našoj zemlji.

Millennium Resorts

Luksuzni kompleks Millennium Resorts u Vranjskoj banji

Kompanija Millennium Resorts u Vranjskoj Banji izgradiće dva hotela, Westin i Autograph Collection, iz lanca američke hotelske kompanije Marriott.

Iz te kompanije je rečeno kako će to biti najveći projekat na Balkanu kompanije Marriott International i najveća investicija u turizam Millennium Resortsa.

- Investicija Milllennium Resortsa u turizam i Vranjsku Banju u vrednosti od 90 miliona evra obuhvatiće dva hotela, Westin 4* i Autograph Collection 5* kategorizacije, a sve će biti deo značajnog hotelskog kompleksa u kome će se nalaziti još i medicinski centar Sofka, apartmani, vile i bungalovi. Oni će se graditi u narednim fazama, a plan je da sve bude gotovo do 2026. godine - navode iz kompanije za eKapiju. 

Plan je, kako se ističe, da uskoro počne gradnja hotela Westin, koji će imati četiri zvezdice i predstavljaće jedan od najmodernijih hotela u Srbiji. Prve goste dočekaće već 2023. godine.

- Prostiraće se na površini od 40.000 kvadratnih metara na osam spratova, a raspolagaće sa 190 soba i apartmana, kao i kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju - rečeno je iz kompanije i otkrivenmo još i to da će se SPA centar u hotelu Westin prostirati na 4.000 kvadratnih metara, kao i da će biti pozicioniran na dva nivoa.

- Ono što će ga činiti jedinstvenim jeste što će imati izdvojen deo koji će biti namenjen samo damama - "lady SPA". Po tome će biti izuzetan u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope. A još jedna specifičnost jeste što će u hotelu biti i 20 SPA soba koje će imati pristup sopstvenom otvorenom bazenu - navedeno je iz Milllennium Resortsa.

Zbog dobre lokacije, Vranjska Banja je najbliža banja autoputu u Srbiji i nalazi se na samo pet kilometara od autoputa Beograd-Skoplje. Sa novim hotelskim kapacitetima modernih rešenja, banjski turizam moći će da ponudi novi nivo usluge i odgovoriće na potrebe turista, kako iz zemje, tako i iz inostranstva.

 

- Novom investicijom Millennium Resorts ulaže u dalji razvoj srpske privrede i turizma, u želji za ponovnim vraćanjem na turističku mapu Vranjske Banje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi - istakli su iz te kompanije.

Vranjska Banja je banja sa jednim od najtopliih izvora mineralne vode u Evropi. Voda temperature od 94° do čak 110°C, kapaciteta 140 litara u sekundi, izbija na površinu zemlje iz desetak izvora.

Njen značaj nije samo u visokoj temperaturi, nego i u izuzetnom lekovitom svojstvu (mineralna, bogata sumporom, blago alkalna). Uspešno pomaže u lečenju svih oblika reumatizma, neuroloških oboljenja, posttraumatskih stanja, bolesti organa za varenje, ginekoloških i kožnih oboljenja.
 

Komentari (0)

Loading