SRBIJOM ODJEKUJU REČI LJILJANE SMAJLOVIĆ UPUĆENE PREMINULOM KOLEGI: Teško su mu padali udarci ispod pojasa, LAZANSKI JE ISTINSKA LEGENDA

Autor: Republika

Vesti

04.08.2021

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak Miroslava Lazanskog je odlazak jedne od poslednjih velikih jugoslovenskih legendi, kaže novinarka Ljiljana Smajlović i dodaje da je Lazanski bio Jugosloven svim srcem, kao što je i Srbiju voleo svim srcem.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP, N. Milošević

Lazanski i Smajlovićeva

 

- On je bio saradnik kakvog ste samo mogli poželeti, ne samo zato što je poznavao oblast kojom se bavio možda bolje od nekih koji su komandovali tom oblašću i što je imao izvanredne izvore i kontakte koje je stekao u decenijama kada više nema novinara koji su imali pristup izvorima i mestima na kojima je bio Lazanski - rekla je Smajlović za Tanjug.


Kako je dodala, Lazanski nije pripadao "belom usijanju" koje je zahvatilo novinarstvo poslednjih decenija.

Navela je da Lazanski nije bio čovek resantimana, revanšizma i ličnih obračuna, kao i da se nikada nije koristio ad hominem argumentima, već samo poznavanjem oblasti i svojim razumevanjem geopolitičke situacije.

- Mislim da su mu teško padali neki ispod pojasa udarci koje je primao, ali on se prema ljudima nije određivao u odnosu na to koje su političke orijentacije. Bio je veoma kolegijalan, spreman da pomogne svakom mladom kolegi - rekla je Smajlović.

Dodala je da je Lazanski imao "dečačku ljubav prema životu", da je voleo da živi i radi ono što je radio, te da je živeo ono u šta je verovao i voleo.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski noćas je iznenada preminuo u Beogradu, u 71. godini.

 

VIDEO: 

IN MEMORIAM: Miroslav Lazanski 1950 - 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sydney

04.08.2021 13:47

"resantimana, revanšizma", jos kad bi mi neko preveo ovo na srpski po sto nisam bas strucan za ovaj novi jezik kojim nas svakodnevno izlazu