NOVE INFORMACIJE O DELTA SOJU: Zarazniji od EBOLE i BOGINJA, ali JEDNA STVAR IPAK ULIVA NADU!

Autor: Republika

Vesti

31.07.2021

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delta soj korone veoma brzo se širi.

Foto: Tanjug/AP,Pixabay

Foto:Ilustracija

 

Delta soj korona virusa zarazniji je od virusa koji izazivaju ebolu, prehladu, grip i boginje, i može da izazove ozbiljnije forme bolesti, navodi se u internim dokumentima američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti u koje je imao uvid "Njujork tajms".

- Nova istraživanja pokazala su da ljudi zaraženi delta sojem u svom sistemu, u nosu i ždrelu, nose ogromne količine virusa - rekla je direktorka te ustanove Rošel Valenski.

Virus je, navodi Centar, dvostruko zarazniji od prve varijante koja se iz Vuhana proširila svetom.

Vakcinisani i nevakcinisani nose skoro pa jednaku količinu virusa u svom sistemu, što je zabrinjavajuć podatak, ocenila je Valenski. Što je veća količina virusa u sistemu, to je mogućnost prenošenja veća, prenosi Mondo.

Ohrabrujuća vest je da je istraživanje pokazalo da, dok vakcinisani mogu da prenose virus, vakcine su visoko efikasne u sprečavanju teških oblika bolesti, neophodnosti hospitalizacije i smrtonosnih komplikacija.

Amerika je nedavno odlučila da vakcinisani više ne moraju da nose maske unutra, ali je moguće da će zbog novog otkrića ta odluka biti revidirana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading