NOVA NOVČANA POMOĆ OD DRŽAVE: Mali otkrio KADA ćete moći da se prijavite za DODATNIH 20 evra!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.07.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplate dodatne pomoći građanima, podizanje minimalca, kao i podrška za novorođeno dete dokaz su da ekonomija dobro stoji i da je država okrenuta građanima i njihovom standardu, izjuavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Dodatnih 20 evra pomoći svakom punoletnom građaninu biće isplaćeno u decembru a polovinom novembra krenuće prijava za taj novac, rekao je Mali za TV Prva.

Kako je istakao za taj novac moći da se prijave i oni koji se do sada nisu prijavili za novčanu pomoć od dva puta 30 evra, kao i oni koji su u međuvremenu postali punoletni.

Dodao je da će novac biti isplaćen uoči nove godine, te su očekivanja da će građani tu pomoć potrošiti i tako vratiti u ekonomiju, a država će naplatiti PDV.

Do odluke o dodatnoj novčanoj pomoći došlo je posle sagledavanja rezultata punjenja budžeta koji je u junu imao 25 milijardi dinara suficita, dok Mali očekuje da julski suficit bude 35 milijardi dinara.

- U razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem, kad smo videli da ostvarujemo bolje rezultate od planiranih, želeli smo da podelimo tu vrstu optimizma sa građanima Srbije - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading