PORODICA BRALA MALINE, A ONDA SE POJAVIO POSKOK: Hrabra Lenka je stavila svoj život na kocku da bi ih zaštitila!

Autor:

Vesti

28.07.2021

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dok su Džamići brali maline nisu ni slutili da u žbunu vreba zmija!

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, pokazala je da je čovekov veran prijatelj čak i po cenu sopstvenog života. Ovaj kućni ljubimac je spasio svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka u selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.

Naime, dok su Džamići brali maline na svom posedu u žbunu je stajao sklupčan veliki poskok, koga Slađana nije primetila, objavile su Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga na Fejsbuk profilu.

Lenka se isprečila ispred svoje vlasnice i počela da reži na zmiju. Gmizavac je psa ujeo za vilicu, ali verna i hrabra Lenka nije posustajala jer je imala samo jedan cilj - da spasi svoju gazdaricu. 

Foto: youtbue.com/ABC News
Foto: Ilustracija

Dok je Lenka sve vreme lajala i režala, zmiju je u žbun oterao Slađanin suprug. Pola sata nakon ujeda, vilica hrabre Lenke je otekla. Dobila je i povišenu temperaturu i drhtavicu. Odvezena je u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovcu gde je primila serum i injekcije protiv bolova.

Dva dana kasnije otok sa vilice verne Lenke se povukao.

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama. Zanimljivo je pomenuti da je nedavno u istom malinjaku Lenka pronašla dva mala divlja zeca koje je čitav dan čuvala. Zečevi su nahranjeni i vraćeni u njihovo prirodno stanište.

Komentari (0)

Loading