STVARI KOJE NE SMETE KUPOVATI POLOVNE: Pazite šta naručujete, da se posle ne hvatate za glavu!

Autor:

Vesti

27.07.2021

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke stvari možete kupiti preko oglasa ili ih uzeti od prijatelja kojima više nisu potrebne, ali ima stvari kojima morate biti prvi vlasnik...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Danas, kada postoji mnogo prodajnih mesta i internet-stranica na kojima možete naći svakakve polovne, ali, pre svega, povoljne stvari, treba da znate da se na nekim stvarima ipak ne isplati štedeti. Naime, iako mnogo toga možete upotrebljavati što je već korišćeno, neke aparate, nameštaj, ali i obuću, bolje je kupiti nove. Dakle, kada planirate kupovinu, razmislite dva puta. Ako možete da uštedite, odlično, ali vodite računa da se ne bi desilo da bude skuplja dara nego mera.

Krevetac za decu

Nemirni mališani skaču po svojim krevecima, koji iz tog razloga mogu biti rasklimani, često i prljavi jer se malo dete upiški, a svaki roditelj želi sigurno i udobno mesto na kom će njihov mališan spavati. Zato se potrudite da kupite nov ležaj za decu. Ukoliko pak nemate mogućnosti za to, obavezno proverite da li su okvir i dno rasklimani i nabavite obavezno nov dušek.

Sedište za bebe

Čak i ako polovna sedišta deluju ispravno, nije redak slučaj da se unutrašnja konstrukcija ošteti ili da sistem za vezivanje popusti. Da ne biste rizikovali i dovodili dete u opasnost, uvek kupujte nova sedišta za automobil.

Kacige

Pri padu se obično ošteti unutrašnji sloj pene, tako da na prvi pogled kaciga može delovati neoštećeno. Ipak, pošto ona služi da vas zaštiti u slučaju nezgode, nemojte ništa prepuštati slučaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Automobilske gume

Kada govorimo o automobilskim gumama, treba da znate da je teško proceniti njihovo pravo stanje. Treba da uzmete u obzir da sila prilikom sudara trajno narušava stabilnost guma. Zato je ipak bolje da ne rizikujete svaki put kad sednete za volan.

Laptop

Prilikom kupovine laptopa dobijate garanciju, što je, naravno, veoma važno. Takođe, pošto su ovi računari predviđeni za nošenje, ne možete biti sigurni da prethodnom vlasniku laptop nije pao ili da nije prosuo kafu po njemu. Ovo važi i za foto-aparate ili kamere.

Plazma i LCD televizor

Popravka ovakvih modela je preskupa. Iz tog razloga je bolje da prištedite i kupite sebi nov televizor, uz koji, naravno, dobijate garanciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Usisivač

Jedno od kućnih pomagala koja se najviše koriste jeste usisivač. Međutim, ovaj aparat ne može trajati večno. Ipak, ako vam neko pokloni stari, a vi nemate bolji, to je u redu. Ali ako kupujete polovan, rizikujete da dobijete aparat koji nema dovoljno snage da usisa prašinu.

Dušeci

Ma koliko dušek delovao čisto, sigurno je da ne želite da spavate na tuđim grinjama, ćelijama kože i telesnim tečnostima jer je to nešto što se teško uklanja. Osim toga, čak i najkvalitetniji dušeci imaju rok trajanja od deset do 12 godina, a onda je vreme da ih zamenite novim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Cipele

Ako vam se dopadaju cipele koje ima vaša drugarica, pa čak i vaša sestra, ipak ih nemojte uzimati iako one više neće da ih nose. Naime, obuća se formira prema stopalu osobe koja je nosi, a verujemo i da imate problema sa žuljevima i zadebljanjima na stopalima zbog polovnih cipela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading