PODACI UZNEMIRUJU! DOKTOR KON ZABRINUT: Jedno pitanje vrlo brzo će biti na dnevnom redu Kriznog štaba!

Autor: Republika

Vesti

22.07.2021

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoje novi podaci o koronavirusu koji "uzenimiravaju" i da je jedini način da se protiv korone borimo vakcinacija. Prema njegovim rečima, Krizni štab nije odustao od uvođenja novih mera.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Predrag Kon

- Već je počelo punjenje bolnica, a povećaće se broj zaraženih. Tako je u 20 zemalja Evrope, posebno u Britaniji. Moramo da shvatimo da ćemo, ako se ne vakcinišemo, imati borbu s ovim jako dugo. Postoje novi podaci koji uznemiruju, u visokovakcinisanim zemljama imamo visok broj hospitalizovanih - rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, čekanje oko vakcinacije postaje opasno.

Kon je dodao da očekuje uvođenje treće doze nekih vakcina i kod nas, kao i da ta tema „brzo biti na dnevnom redu".

Kada je reč o narednoj sednici Kriznog štaba 1. avgusta, očekuje se predlog o obaveznoj vakcijaciji medicinskih radnika, ali Kon je odgovorio na pitanje koliko je do sada vakcinisanih među zdravstvenim radnicima.

- Zaustavljena je vakcinacija zdravstvenih radnika, sada je na oko 50 posto. To je posebno među mlađima, a pogotovo među ženskim osobama, zbog straha od teške zablude da vakcina može uticati na sposobnost rađanja, što nema veze s istinom - rekao je Kon.

Na pitanje da li je Štab odustao od novih mera, Kon je odgovorio:

- Nije se odustalo od pooštravanja mera, pitanje je samo da li se mere poštuju. Imaćemo više zaraženih i nećemo moći da uđemo u avgust sa istim merama koje imamo sada i to mora svima da bude jasno - rekao je Kon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading