STIŽE NAM DELTA SOJ! Doktor Kon otkrio koja grupa je najrizičnija kao i zašto treba još uvek nositi maske

Autor:

Vesti

26.06.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj novozaraženih se svakog dana smanjuje, mere su opuštenije, ali vesti koje stižu iz Evrope ovih dana ukazuju na činjenicu da korona nije ružna prošlost.

RepublikaFoto: Prntscr Prva TV
Predrag Kon

O velikim klimatizovanim prostorima i korona virisu, ponovo je govorio dr Predrag Kon. Ovog puta napisao je post na njegovoj stranici na Fejsbuku, koji prenosimo u celosti.

U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru. Za sada nemamo potvrdu prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti. Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa) - napisao je Kon na Fejsbuku

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading