HRVATI PONOVO PRISVAJAJU TESLU! Srpski naučnik na HRVATSKOM EVRU!

Autor:

Vesti

22.07.2021

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Hrvatske su izabrali Nikolu Teslu kao simbol koji će biti na hrvatskom evru, otkrio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

RepublikaFoto: www.in4s.net/printscreen
Crtež Nikole Tesle

Plenković je objasnio da je Nikola Tesla došao putem internet ankete kao najpoželjniji i da je izbacio Dubrovnik i "ušao u petorku".

Andrej Plenković je na konferenciji za novinare upitan može li otkriti koji će hrvatski simboli biti na kovanicama evra.

Premijer Plenković se malo dvoumio hoće li odgovoriti, ali na kraju je ipak otkrio.

- Prije toga samo bih rekao da ćemo učiniti sve da ispunimo kriterije da uđemo u evrozonu 2023. Svaka zemlja ima mogućnost da na jednoj strani kovanice ima neki nacionalni motiv, pa tako i mi - rekao je hrvatski predsednik Vlade.

RepublikaFoto: twitter.com/Katarina Brecic‏
Andrej Plenković

Prema njegovim rečima, iskristalizovali su se sledeći predlozi – šahovnica, karta Hrvatske, kuna, Nikola Tesla i glagoljica.

Dodao je da će šahovnica biti kao podloga, a onda bi išlo redom – karta Hrvatske na dva evra, kuna na jedan evro, na 50, 20 i 10 centi Tesla i na 5, 2 i 1 cent glagoljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading