VANREDNO STANJE NA AERODROMU: Putnici čekali prtljag više od sat ipo vremena!

Autor: Republika

Vesti

15.07.2021

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" vladalo je pravo vanredno stanje za vikend i u ponedeljak, preneli su mediji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Prema podacima koji su objavljeni, putnike po povratku iz Grčke u Beograd sačekale su brojne neprijatnosti pošto su na podizanje prtljaga morali da čekaju i po sat ipo vremena.

Kako se navodi u medijskim izveštajima, razlog kašnjenja prtljaga leži u nedostatku osoblja, odnosno u činjenici da je nedavno, zbog pandemije, otpušteno više od sto radnika.

- Pitali smo čoveka na aerodromu šta se dešava i rekao je da oni nemaju dovoljno radnika koji istovaraju kofere i ne samo njih, nego da ni drugih radnika nema dovoljno, jer je dosta njih otpušteno. Oni koji su ostali, njima su smanjene plate, tako da i oni koji rade odugovlače - navode beogradski mediji.

Kompanija Vansi, koja je koncesionar beogradskog aerodroma, nije se zvanično oglasila ovim povodom.

Podsetimo, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, ulazak stranim državljkanima dozvoljen samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, sertifikat o potpunoj vakcinaciji ukoliko je izdat od države sa kojom Srbija ima zaključen sporazum o priznavanju vakcinacije, kao i potvrdu o preležanoj bolesti.

Osim toga, strani državljani moraju da se prijave da dolaze u našu zemlju na sajt e-zdravlje.gov.rs, kao i da imaju popunjenu i potpisanu izjavu o saglasnosti o prihvatanju mera karantina u kućnim uslovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading