PRIČA ZA GINISA: Političara psi TRIPUT ujeli, a on SVAKI put NAPLATIO odštetu?!

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Vesti

08.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Saša Radivojević, naprednjak iz opštine Merošina, na jugu Srbije, triput je za godinu dana naplatio odštetu od opštinskih vlasti zbog ujeda pasa-lutalica. Suma od 105.000 dinara, koliko je dobio, kako kažu meštani, mogla bi da mu posluži da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda jer njegov slučaj teško da postoji negde drugde na planeti.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema rečima Marka Markovića, predsednika Skupštine opštine Merošina, Radivojević je do sada uvek donosio urednu dokumentaciju, ali s obzirom na to da se ista situacija ponovila tri puta, smatra da bi trebalo ispitati i proveriti zaposlene iz Zavoda za sudsku medicinu.

- Da ne ispadne da se nešto krije, sve je transparentno. Kad on nama donese zahtev, uverenje iz Zavoda za sudsku medicinu, dokumentaciju iz doma zdravlja i izveštaj iz policije, mi to ne možemo da odbijemo. Ako ne priznamo zahtev, može da nas tuži i onda plaćamo mnogo više. A treba da se malo ispitaju i ovi iz Zavoda za sudsku medicinu, ali skoro da su svima vezane ruke - objasnio je Marković.

Iz opštine potvrđuju da je ukupna naplaćena odšteta 105.000 dinara.

- Prvi put je Radivojevića pas ujeo u junu prošle godine, dok je vozio skuter. Tada ga je napao čopor pasa-lutalica, a jedan ga je ujeo iznad skočnog zgloba leve potkolenice. Drugi ujed je bio prošle godine u septembru, kada je sa sobom vodio psa i tada ga je napao čopor. Dok je pokušavao da ih rastera, jedan od pasa-lutalica ujeo ga je opet za levu nogu, dok se treći ujed dogodio u maju ove godine, dok je na ulici čekao prijatelja - kažu iz opštine.

Radivojević u celoj priči ne vidi ništa sporno i ističe da o ujedima ne vodi evidenciju iako odštetu svaki put uredno naplati. Kako je još dodao, o visini odštete ne želi da govori, a za sve što je do sada naplatio ima urednu dokumentaciju, za koju tvrdi da nije lažirana.

Inače, Radivojević je na izborima za članove saveta mesnih zajednica, koji su održani 6. juna ove godine u opštini Merošina, bio predsednik izborne komisije. Tada je bilo dosta žalbi na njegov rad i rad komisije, međutim, sve su odbijene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading